www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Jун 17, 2024 10:18 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2




Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Бетаин
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 02, 2011 1:03 am 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Што мислите за бетаинот, ефективен или не, на диви или комерцијали, што е тоа што го прави ефективен?

Поздрав,
Мартин.

_________________
ЗСРРК Мак Дам
ico baits НапишиCOLON
Dodeka se fakate za glupi raboti okolu ribolovot, koj kolkav ribar e, koja e voda komercijala i jezovir, svatete deka kompletno toneme u ovoj sport


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 02, 2011 2:10 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Бетаинот е аминокиселина т.е шеќер кој нормално се добива од шеќерна репка или шеќерно цвекло како сакате...
Јас би кажал само дека е добар синџир (зацврстувач) но и дека е доста хранлив метионин, впрочем тоа е реално гликоза!
Деф на комерцијални води и јас го користам само за зацврстувач т.е рафиниран како шеќер (со топење = карамела) ;)

_________________
CT Asterix & Obelix


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 02, 2011 8:36 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Tocno deka e amino kiselina samo negovata tocka na razgraduvanje e na 180 , STO ZNACI deka vo sekoe spremanje na hrana ..varenje itn,, ostanuva cel i kompakten..

Isto taka medot e dobar i jak proizvod, koj i te kako moze da se koristi vo krapskiot ribolov, samo problemot e sto mora da go koristime ..LADEN..a laden pobrzo se pere ako temperaturata na vodata e pogolema od 15 c ..a so negovoto varenje dejstvoto go gubi na 40c, zato sto na taa temperatura on se razgraduva...

_________________
http://www.carpologija.com/


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 15, 2011 11:12 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
Spaiva НапишиCOLON
Бетаинот е аминокиселина т.е шеќер кој нормално се добива од шеќерна репка или шеќерно цвекло како сакате...
Јас би кажал само дека е добар синџир (зацврстувач) но и дека е доста хранлив метионин, впрочем тоа е реално гликоза!
Деф на комерцијални води и јас го користам само за зацврстувач т.е рафиниран како шеќер (со топење = карамела) ;)
aminokoselina pripagja u proteini a shekerot e del od jaglehidrati prosto kazano edno so drugo nemaat vrska ,sto sakas da kazes aminokiselina t.e sheker gi bunis ljugeto.informacii u hemija za sedmo oddelenie .izvini bez ljutenje za popravkata.no :shock: :o

_________________
koj si znae ke si vadi
sto e tvoe ke si dojde
sjashi kurto da uzjase murto


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:15 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Betainot ne ni amino kiselina ni seker,toj e enzim od aminokiselini i e odlicen atraktor za krapot,pomaga pri razlaganje na hranata i obnova na florata vo crevata.Najdobar e betainot koj sodrzi hidrohlorid ili skrateno hcl koj e del od zeludecnata kiselina.Pogolemata cistota neznaci podobar.Golemite kolicini so slaba koncentracija od tipot na aa baits,cc moore se za onie koi pravat ogromna kolicina na boili radi paricna isplatlivost dodeka praviot kvalitet e od tipot na nutra betain HCl koj e so najgolema koncentracija samo 2 gr na pola kilo do 3 gr na kilo

_________________
Rodjen da peca,Nateran da radi


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:34 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Значи слободно може да се стави во варена пченка како атрактор или јас да му спремам еден медицински препарат па да биде он нонстоп гладен хахахаа.

_________________
[ img ]


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:36 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
JaneMK НапишиCOLON
Betainot ne ni amino kiselina ni seker,toj e enzim od aminokiselini i e odlicen atraktor za krapot,pomaga pri razlaganje na hranata i obnova na florata vo crevata.Najdobar e betainot koj sodrzi hidrohlorid ili skrateno hcl koj e del od zeludecnata kiselina.Pogolemata cistota neznaci podobar.Golemite kolicini so slaba koncentracija od tipot na aa baits,cc moore se za onie koi pravat ogromna kolicina na boili radi paricna isplatlivost dodeka praviot kvalitet e od tipot na nutra betain HCl koj e so najgolema koncentracija samo 2 gr na pola kilo do 3 gr na kilo
ooo zdravo zajko.. inace mislenjevo za betainiov di odlicno.. :D :D :D :D

_________________
http://www.carpologija.com/


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 12, 2012 4:59 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
ico baits НапишиCOLON
Spaiva НапишиCOLON
Бетаинот е аминокиселина т.е шеќер кој нормално се добива од шеќерна репка или шеќерно цвекло како сакате...
Јас би кажал само дека е добар синџир (зацврстувач) но и дека е доста хранлив метионин, впрочем тоа е реално гликоза!
Деф на комерцијални води и јас го користам само за зацврстувач т.е рафиниран како шеќер (со топење = карамела) ;)
Tocno deka e amino kiselina samo negovata tocka na razgraduvanje e na 180 , STO ZNACI deka vo sekoe spremanje na hrana ..varenje itn,, ostanuva cel i kompakten..

Isto taka medot e dobar i jak proizvod, koj i te kako moze da se koristi vo krapskiot ribolov, samo problemot e sto mora da go koristime ..LADEN..a laden pobrzo se pere ako temperaturata na vodata e pogolema od 15 c ..a so negovoto varenje dejstvoto go gubi na 40c, zato sto na taa temperatura on se razgraduva...
Betainot e amino kiselina :howitz: da umrev vcera nemase da znam :ico: :head_bang:
nego ostanatite da ve prasam koj betain e podobar tecen ili prasak..jas samo prasak sum koristel .a dali imalo fajde pojma nemam..mislam na ona deka ete sega ima betain pa povejce lovi boilata...

PS a za ova so medot ce zboruvame vo druga tema..bas interesen podatok si napisal .. .

_________________
[ img ]
Како лови Келтан крапови ? Оди до реката и вика: ‘‘Ти , ти, и ти – надвор !‘‘.


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 12, 2012 7:27 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
На натпревари имало разлика.. но вака на слободен јас лично не сум осетил.. и течен и прав сум користел.. од сеа само на ццмур си користам пошто е термо стабилен..

_________________
ЗСРРК Мак Дам
ico baits НапишиCOLON
Dodeka se fakate za glupi raboti okolu ribolovot, koj kolkav ribar e, koja e voda komercijala i jezovir, svatete deka kompletno toneme u ovoj sport


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Бетаин
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 27, 2013 9:12 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Jул 31, 2012 1:28 pm
МислењаCOLON276
Најдов еден ваков текст:

BETAIN HCL - Najbolji danas poznat atraktor za sarane koji mamcu daje miris prirodne hrane. U prirodi je prisutan u skoljkama, mesnim i krvnim crvima, ninfama vodenih insekata, mesu riba. Izvanredno je topiv, pa se moze otapati u aromama, aminokiselinama ili glikolu (za tretiranje boili izvana). Upotrebljlava se u svim vrstama boili, kristalni 1-10 g , a tecni 5-15ml na ½ kg miksa.Prirodni ekstrakti–Skoljki, rakova, lignji, skampa, jetre daju boilama dodatnu privlacnost zbog prirodnog mirisa i ukusa, te lako svarljivih proteina. Nacelna preporuka za koriscenje je 2-5g na ½ kg miksa, no treba istaci da se sa njima zapravo ne moze pretjerati jer su potpuno prirodnog porijekla i pravo ogranicenje je zapravo njihova visoka cijena

Ме буни тоа што овде вика дека го има во месната-животинска храна, па дали може да се користи во овошни миксови ?

_________________
Иф ју континју ту рајт маседониан јуит латин лет`рс, ај вил рајт инглиш јуит сирилик, то шоу ју хау стјупид ит ис!


Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2


Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости


Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

cron
POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum