Одамна имам мерак за тоа нешто па кој има и кој користи ваков тип на помагало,нека каже позитивни и негативни страни.Јас сум на мислење да зимам од Бугарија,од човек што сам ги изработува и им вградува и безжичен сонар и се заедно му кошта околу 450 евра.
mnogu dobro camce za krmenje i razvlekuvanje na sistemi
ima dobri karakteristiki
nosi 4kg hrana
6 led diodi
brzina 100met.vo min.
domet do 1000met.
dimenzii:
dol:70sm
sir:49sm
vis:25sm
tezina 8.5kg
VO Belgrad koga go razgleduvavme camceto ostavase mnogu dobar vpecatok i imavme mnogu povolna cena za 400 eu. ama pred toa kupuvavme nekoja hemija za nekade okolu 200 eu.i nekoj drugi sitnici pa taka ostanavme pokratki za 50tina eu...e j...ga zdravje vo naredna prilika.
Inaku koj ne videl vakvo cudo vo zivo ke rece deka ova e lucsuz {racunajki ja nasava ekonomska situacija}megu toa spored mene celta si gi opravduva sredstvata
za luksuz sigurno deka e ali deka si vrsi rabota si vrsi,pogotovo onie modeli so vgraden sonar i GPS taka da sekoe naredno krmenje mozes da go pogodis u santimetar po vece zabelezanite kordinati,ali na ovaa nemastina kolku se isplati da zemes neznam a koga zemes vo obzir deka na pogolemi ezera postoi moznost poradi veter ili branovi da se obrne i potone,prednost na ovoj brod e smo na golemi dalecini preku 100metri,za poblisko mislam deka pobrzo ide so raketa ili spomb uste ako se frla precizno
РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am МислењаCOLON2030 ЛокацијаCOLONКочани
Решен сум да купам сонар и бродче за прихрана поефтина варијанта,па очекувам ваши предлози....
_________________ When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....
РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am МислењаCOLON2030 ЛокацијаCOLONКочани
Моментално буџетот ме ограничува само за сонар,ама ме интересира и бродче,а ако има добра понуда на комплт бродче со сонар може да размислувам и на таа тема па да почекам да подсоберам повеке пари.Сите опции се во игра
До сега гледав Garmin echo 100 и доста ми влезе во очи.Барем за таа цена мислам дека е добар
_________________ When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....
РегистриранCOLONЧет Oкт 28, 2010 8:05 am МислењаCOLON43
Туй бродче е със сонар вграден от Румъния и струва около 1200лв. - 600 евро.
В България ги прави един човек в Русе и са много добри и струват около 900лв. - 450 евро. със сонар и гаранция!
Чувал съм,че правят такива и в Ст.Загора,но не съм ги пробвал.
На човека от Русе имам координати и ако някой иска мога да му окажа съдействие,към комплекта аз си купих компютърно зарядно за 12 волта(запалката на колата) за всякакви видове батерии,така че,където и да сте ще имате винаги заредени батерии!
Страшно добра и корисна работа,првите пари што ќе ги имам настрана тргнати за крапски риболов,ќе ги сместам за ова чудо.Лично сум го користел на неколку води,освен за прихрана ,страшна работа врши при развлекување на системите.Најголем впечаток ми остави на Вардар,кадешто за 15 минути го сондиравме цел терен.За традиционално сондирање на истиот терен на Вардар би потрошиле саат-два и пак не би го сондирале толку прецизно.Дубина,состав на дно,температура на вода, риби-четири во едно на тацна.
РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am МислењаCOLON4637 ЛокацијаCOLONSkopje
Од неодамна го имам ова бротче, чини околу 80 долари и чисто ме интересираше каква работа ќе врши оваа ефтина кинеска играчка и вака на прва и на втора сум задоволен.
Киперот носи од прилика 350-500 грама товар и мислам дека е сосема доволно за повремена прихрана на местото каде што е поставено хранилиштето/хранилиштата. Даљинското фаќа пробано на од прилика 100 метри, повеќе сеуште не сум го пробувал, а декларирано е за повеќе. Поприлично е мал, лесен и со тоа не фаќа простор, погоден за транспорт. Функционира на тепсија езеро и на помали бранчиња, на средни бранчиња и нешто повеќе јас не би го користел. Мислам дека е корисна играчка за слободен риболов и во дадени ситуации заменува влегување со чамец, мавање ракети и спомбови или мафтање со кобра. Кога се работи за полесна прихрана, пример до едно кило на маркер дека врши работа.
Чамец-Бротече - Транспортот е секако најбитен. Понатаму наместо да влагаш со чамец, па веслање, па пуштал непуштал, па си се наводенил....дањинското во рака и терај. Пример:Ланска година Мишо на Беровско се преврти на утринска прихрана на маркер во 6 сат кога температурата беше најмногу до 5 степени, многу незгодно и за него и за риболовот, со бротче нама потреба од влагање.
Ракети и спомбови-Бротече - За да фрлаш ракети и спомбови ти треба и спомб трска и се што оди во таа опрема, ова може да биде замена. Галамата што се прави со ракетирањето е уште еден минус на сметка на ракетите и спомбовите. Бротечето е во плус и за подалеку и попрецизно прихранување. Особено полезно и за ноќна прихрана.
Кобра - Бротче - Многу луѓе имаат проблем со кобрата, пример јас ја имам повредено десната рака во подлактицата од кобрирање и секогаш кога користам кобра после извесна употреба ја чуствувам старата болка. Бротчето е во плус и за прецизност, посебно за подалеку.
Секако сето ова е во игра на слободен риболов.
Негативност е тоа што треба да се врзува со рибарски конец и да се биде внимателен, чисто да не нешто искочи од контрола и да остане бротчето во езеро.
Боро многу битен податок за чемчето е и колку време може да издржи со батериите. Овој податок мора да го испробаш сам за да знаеше колку пати можеш да нахраниш. Иначе норално е дека ова е играчка но може да ја заврши прихраната до одредена далечина и во мирно време.
Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Кој е Присутен
Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости
Вие Не може да поставите нова тема на овој форум Вие Не може одговорите на теми на овој форум Вие Не може да промените мислења на овој форум Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум