www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 29, 2024 1:50 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS34567ELLIPSIS11»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Помодарство или потреба
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 11:50 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
да се надоврзам и јас на темава....

луѓе дефинитивно не сваќате што уствари е тоа КОМЕРЦИЈАЛНО ЕЗЕРО,
значи не е тоа место каде што ќе отидеш со една рака пченка и ќе го потепаш пола езеро,
во скопјево наше има / ше едно комерцијално езеро АКВАРИУМ, кое што на почетокот беше доста добро езеро и важеше за едно од подобрите езера на балканов,
но се случи што се случу со него нема везе, зборот ми беше, идеа доста дечки со мислење: АБЕ ОВА БАЗЕНОВ ПОПАРА КЕ ГО НАПРАВИМЕ, си одат накај боксовите и си го тераат муабетов на глас, радосни мислиш извадиле 30+ кг крап а они уште трските не ѓи отвориле, ќе седат цел ден ќе се печат и на крај посрани накај дома ќе си идат

да, точно дека мајсторијата, знаењето, ОПРЕМАТА, итн итн се докажува на дива вода, ама и комерцијалата не заостанува многу многу

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 12:14 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПон Ное 08, 2010 1:54 pm
МислењаCOLON98
ЛокацијаCOLONSkopje
Komecijalno ezero ;) , koga covek prvpat trska, teleskop , na 18 konec , tapa 3 grama, 10 jadica

na bel crv , za eden den fakja 10 krapa pomegju 2-3 kilogrami......toa normalno e ???

Na diva voda znaes koga ke go napravi toa ???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 12:23 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Na diva voda se dokazuva samo poznavanjeto od citanje na smama voda(tuka e najgolemata majstorija) da go odredis mestoto.Dodeka za sve ostanato od oprema,mamci na komercijalno e mnogu poteshko.Dosta iskusni ribolovci vo sveto imaat napishano deka na odredena diva voda so prost mamec i odredena oprema ke imash super rezultati.Na poveke divi vodi ti treba podobra oprema i podobri mamci.Na komercijala kade krapot videl se i seshto ti treba super oprema i najdobri mamci.Komercijala ne e bazen.Jas sum bil na komercijali tri pati pogolemi od veleshko.Suruleshti e ogromno ezero so 42km obala pa sepak e komercijala.Komecijalno ezero e uredeno ezero so pozicii dodatno poribeno za pogolem broj na ribi koe se prihranuva i kade ne se zima ribata.Toa e za komercijalni celi odnosno od dozvolite shto se prodavaat so visoki ceni se pravi finansiska zarabotka.
Tie ezera voopshto ne se lesni za fakanje toa go imaat iskuseno i nasi i stranci.Tamu poznavanjeto na tematikata krapski ribolov se iskusuva do krajni granici.
Kako reper da receme svetskiot rekord e na rainbow ezero koe e 114 hektari i potopena borova shuma.ako mislite deka e lesno mnogu e teshko da izvleceto riba.Samo shto tamu go nashle praviot nacin na fakanje(za nas nezamisliv) od iskustvo 20 god kade dosta dolgo gubele non stop riba vo taa suma.Neznam za vas ama jas sum osetil shto e golema riba na trska kade potrebata za dobra oprema itekako e vazna.Ne sum ja izvadil zoshto ne sum ja imal ovaa oprema shto deneska ja imam(mozebi ni so ovaa ne bi ja izvadil ama bi imal mnogu pogolemi shansi)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 12:24 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Zlatko НапишиCOLON
Komecijalno ezero ;) , koga covek prvpat trska, teleskop , na 18 konec , tapa 3 grama, 10 jadica

na bel crv , za eden den fakja 10 krapa pomegju 2-3 kilogrami......toa normalno e ???

Na diva voda znaes koga ke go napravi toa ???
Ako ja znaesh kako Keltan shto ja znae i poveke ke fatish,Jas znam luge na globocica i kozjak shto i poveke fatile od 10 krapa na obicna pcenka

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 12:32 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Човек ке го снема 3-4 саати и одма фермани !
Ама кога има фермани работата не ке да е на арно-КАВГА !!
Абе луге сигурно сите ке се согласите во следното:
КОПАЧКИТЕ НЕ ГО ПРАВАТ ФУДБАЛЕРОТ; ТОЈ СЕ РАЃА КАКО ФУДБАЛЕР, УЧИ И СЕ НАДОГРАДУВА,а копачките ..... ПА МОЖЕ И БОС ДА ИГРA!

до админот-нека става клуч и вакви теми во иднина предлагам да не се отвораат (кога доаѓа до полемика меѓу крапџиите и остали :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 12:43 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Баџо НапишиCOLON
КОПАЧКИТЕ НЕ ГО ПРАВАТ ФУДБАЛЕРОТ; ТОЈ СЕ РАЃА КАКО ФУДБАЛЕР, УЧИ И СЕ НАДОГРАДУВА,а копачките ..... ПА МОЖЕ И БОС ДА ИГРA!

до админот-нека става клуч и вакви теми во иднина предлагам да не се отвораат (кога доаѓа до полемика меѓу крапџиите и остали :lol:

па и не е баш така, еве буквално за твојов пример... без копачки се трча по трева? НЕ, ке се лизгаш ко на мраз да си. Ќе можеш да пласираш исти удари со и без копачки? НЕ!
значи и едни копачки имаат огромна улога ;)

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 12:45 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Da ,najvazno e da ne te stegaat i zuljaat.koja marka se nema vrska :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:00 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONНед Aвг 07, 2011 8:13 pm
МислењаCOLON245
Da da opremata eden od najbitnite faktori za dobar ulov-no kako pocetnik na krapskiot ribolov ne mozam da si dozvolam tolku za oprema se uste za zal idam so postari trski i masinki i kako sto procitav nekade tocno i toa mi se ima i deseno da mi se upletka konecot okolu prst i da mo se skrsi odnosno prsne trskata vo race ama sto da se pravi toa e toa nekogas duri koga odam na nekoi ezera stram mi e da pominam pokraj kolegite koi lovat koga ce vidam sto oprema imaat-se nadevam deka i toa nekogas ce go dostignam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:01 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
MaximJaki НапишиCOLON
Баџо НапишиCOLON

па и не е баш така, еве буквално за твојов пример... без копачки се трча по трева? НЕ, ке се лизгаш ко на мраз да си. Ќе можеш да пласираш исти удари со и без копачки? НЕ!
значи и едни копачки имаат огромна улога ;)
Вака колегаке ти наведам уште еден ПРИМЕР !!!
Значи поентата ми беше да кажам дека приборот и не е толку важен за работата која сакаме да ја извршиме ОД ДУША!
Како мали ученици сме учеле од книги стари по 10-15 години, па тоа не не прави поглупави од денешниве деца! (мислам дека сме учеле поквалитетно иако од СТАААРИ учебници!

А да наведам уште еден пример кој го видов со мои очи:пред 1 година на Стрежево дојде еден крапџија (имиња не споменувам, но ке нагласам дека не беше од БТ) и човекот ги сакати краповите :o на ДИВА ВОДА, ако веќе така ја нарекувата (иначе за мене не постои дива вода туку постојат ДИВИ И ПИТОМИ РИБИ) и после него на неговото место застанаа, заминаа, застанаа, заминаа уште еден куп луѓе меѓу кои имаше и еден бивш такмичар од крапската федерација или како и да се вика незнам.Значи до МАЈСТОРОТ било не до водата и опремата ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:42 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONЧет Феб 17, 2011 4:33 pm
МислењаCOLON52
Bago toj primer mnogu pati go imam videno majstor na edno mesto da se utepa fakajki riba,i poslem koga ke si otide 10setina ke fakat poslem nego na toa mesto a od riba ni traga ni glas.Sepak opremata ima nekoja uloga no ne pregolema moze i so poeftino i bez mnogu trakatunci da se pomine.Inace merak e da se faka na dobinsko a udarot da go pratite preku vrvot.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS34567ELLIPSIS11»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum