Pak ne razbiras , 200 grama e
Trska dolga 3.9 metri sposobna da frla 100 grama olovo bogu pod noge .....Do pred nekoja godina plajcav debeli pari za spin trska 2.7 m 20-50 gramec ....za samo 200 grama da tezi .A denes imas ovaa AGS BOLEST trska
Tehnologija e ova , i toa skapa ....A klucno e sto Daiwa proizveduva oprema za da zaraboti , ne mene da mi pokloni . Licno jas sakam povejce meso da ima vo trskata , posebno krapska trska . Pogledaj kolku tezat blankovite od Daiwa za natprevari vo frlanje na dalecina i sporedi so ovaa preizgladneta manekenka
I da mislam deka tie 50 grama se klucni ....za cenata . Ako pratis moto sport bi trebalo da ti bide jasno zosto ....zemi za primer edna trkacaka Honda .Imas magneziumski bandasi , lesni perduv i kostaat kolku kostaat ...i sega ako sakas uste nekoj gram tezina da skines odis na karbonski ...e tie kostaat mnogu povejce ..a razlikata vo tezina ne e pregolema . Isto so titaniumot , zameni aluminot , celikot so titan i dobivas usteda na tezina ...ama kostaaaaaa .Oloven akumulator e 5-6kg za motorcikl , imam racing akumulator koj tezi kolku kutija cigari , ama kostaaaaaa
U stvari znaes ti i podobro od mene ....istata prikazna i e kaj tocacite