www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 29, 2024 1:51 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456ELLIPSIS11»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Помодарство или потреба
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 10:40 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Ное 18, 2010 10:28 pm
МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Za Krapcii samo kutek..... :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 10:40 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
JaneMK НапишиCOLON
[Како пример еве за модераторот зошто ке купуваш машинки од 300 еур/ком ако те задоволува машинката од 50 еур.
па нека им објасни зошто он е во право а не јас.
Ехееј модераторот та модераторот.Абе Јане за кое право зборуваш,ама баш не си јасен.....Напоменав и во една претходна тема каде ме исправи за едни Шимано машинки од 300 евра,дека ми се бендисаа ,ми легнаа....ама 1000 евра за машинки не давам,пошто моите Даиви кои се многу многу поевтини не ме изневериле до сега,ни на мотање влакно,ни на вадење риба...Е сега мене нема кој да ми се смее што имам евтини машинки...па да морам да купувам по секоја цена скапа роба за да ми ја гледат по натпревари....може па тука да грешам и да ми е проблемот???
П.С Нема ли реакција за ЕЛИНИКА УДОВО И ФИРОМ КАПИЈА :roll: :roll: :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 10:43 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСаб Maј 07, 2011 8:16 pm
МислењаCOLON1249
ЛокацијаCOLONБогданци
aj odgovor moooooolam ke pocnat vlcite treba da odam da gledam

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 10:46 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Келтан ни од далеку Тоурнаментите немозат да дофрлат како басиерите.Фиксно олово ако скине крапот останува да вири и додека се ослободи ке му ја расцепи устата ненормално.Колку крапови ти скинале и останало тоа на нив ти си знаеш.Ама на многу кај нас не им е гајле што станува мене итекако ми е.Во светот е забранет фиксен систем и 99 % системите не се фиксно олово него полу фиксно.
За уловите секоја чест ама мене немие да фатам што повеке него веке кога одам да се одморам и да узивам одам како човек а не да предремам на столица и да смрзнувам.Славеите се слушаат секако :D .
Јас сум одел и сум спиел на земја и без ништо под мене-затоа сега си плакам со здравјето ама сега сум поискусен и неморам и понатака да си го влошувам.На црна ти е лесно и ке прираниш и си одиш.За јас да дојдам и да приранувм и да ми удри треба време и престој на тоа место.Ајде ти без ништо седи таму 5-10 дена па ке правиме друг разгоговор.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 10:49 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Poliz НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
[Како пример еве за модераторот зошто ке купуваш машинки од 300 еур/ком ако те задоволува машинката од 50 еур.
па нека им објасни зошто он е во право а не јас.
Ехееј модераторот та модераторот.Абе Јане за кое право зборуваш,ама баш не си јасен.....Напоменав и во една претходна тема каде ме исправи за едни Шимано машинки од 300 евра,дека ми се бендисаа ,ми легнаа....ама 1000 евра за машинки не давам,пошто моите Даиви кои се многу многу поевтини не ме изневериле до сега,ни на мотање влакно,ни на вадење риба...Е сега мене нема кој да ми се смее што имам евтини машинки...па да морам да купувам по секоја цена скапа роба за да ми ја гледат по натпревари....може па тука да грешам и да ми е проблемот???
П.С Нема ли реакција за ЕЛИНИКА УДОВО И ФИРОМ КАПИЈА :roll: :roll: :roll:
Даивите колку што се секавам лани ги купи,по препорака на многу поискусни од тебе.Ајде напиши колку ги купи а јас ке напишам барем 5 машинки што се поефтини а по квалитет не заостануваат.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 10:54 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
JaneMK НапишиCOLON

Даивите колку што се секавам лани ги купи,по препорака на многу поискусни од тебе.Ајде напиши колку ги купи а јас ке напишам барем 5 машинки што се поефтини а по квалитет не заостануваат.
Лани???Ги имам сигурно 4 сезони.Ги купив по 98 евра машинка.Сега ги има истите поевтини.
А лани се подновив ама со ТИКА СКЕПТЕРИ за телескопите(80 евра парче) ама и за крап и за сом.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 11:03 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Мислам дека е доста препукувања.Од искуство добра столица и добар кревет здравје значат.Верувајте тоа многу убаво го знам и мног ке ви го потврдат ова.Денес многу од постарите крапџии имаат проблеми со кичми,реума и др.заболувања.Добар шатор кој ке ве заштити и на невреме со ветрови од 100км на час,град,снег исто е битен дел од опремата.Пред два викенда на велешко ги имавме овие ситуации.100 км ветар,невреме а навецер тем.-2 степени.4 дена без солидна опрема нема да издржиш.Ако веке се занимаваш со овој риболов незнаеш патот кај ке те наведе на кое езеро и во кое годишно време.Јас барем одам и до декември.Не мора да е најскапата ама мора да е солидна.За трските и машинките веке ви ги дадов карактеристиките што мора да ги имаат заради истото незнаете во иднина каде ке ве наведе патот да факате.Како пример имам братучет од кичево кој фака на слатино и козјак и мислеше дека опремата му е во ред се додека недојде на глобоцица и виде дека треба да нарани и зафрли на 100 метри каде со неговата опрема ништо неможеше да направи.Кога имаше удар машинката му се закочи од голема силина на крапот кочницата се расипа и несамо што ја изгуби рибата него отиде и пола конец со нејзе.три дена смрзна без шатор и се укочи без столица.После недела дена ми се јави да додје во Скопје и да купи што ке му препорачам комплет опрема.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 11:29 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
JaneMK НапишиCOLON
Келтан ни од далеку Тоурнаментите немозат да дофрлат како басиерите.Фиксно олово ако скине крапот останува да вири и додека се ослободи ке му ја расцепи устата ненормално.Колку крапови ти скинале и останало тоа на нив ти си знаеш.Ама на многу кај нас не им е гајле што станува мене итекако ми е.Во светот е забранет фиксен систем и 99 % системите не се фиксно олово него полу фиксно.
За уловите секоја чест ама мене немие да фатам што повеке него веке кога одам да се одморам и да узивам одам како човек а не да предремам на столица и да смрзнувам.Славеите се слушаат секако :D .
Јас сум одел и сум спиел на земја и без ништо под мене-затоа сега си плакам со здравјето ама сега сум поискусен и неморам и понатака да си го влошувам.На црна ти е лесно и ке прираниш и си одиш.За јас да дојдам и да приранувм и да ми удри треба време и престој на тоа место.Ајде ти без ништо седи таму 5-10 дена па ке правиме друг разгоговор.
E pa sega .ne rekov da otidam so racete vo dzebovi..Nosam satorce za dvajca ( Kvalitetno ohoho) za site vremenski uslovi,a lesno,podmetac (isto lesen) kvalitetna vreca za spienje,duri komplet casa viljuska i noz tezok sve zaedno 93 grama(titanijum)alpinisticko plinsko (isto lesno) bez kafe ne mozam :D kako sto primetuvas nekako se baram lesno ( a ako e lesno e skapo)A mora da bide se lesno .zatoa sto nekoj treba da go nosi na grbot,divjaci od 20-30kg nema do asfalten pat...saka akanje dlaboko vo divina,kade retko koj i stapnal. A za touranmentite i basiite hehe ce mi treba nekoj den da te razuveram da pronajdam nesto....kao mislis deka ce ostane fiksno olovo da visi,nema sansi da se sluci toa ,barem tebe toa ti e jasno ??ce otpadne na najmal trzaj koga ce zapne ..A i Jane ,mene RIBA ne mi skinala ..nikogas vo zivotot...niti som niti krap ova za ozbilno.Sekogas sum na sigurnata strana(se predimenzionirano hehe)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 11:32 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПон Ное 08, 2010 1:54 pm
МислењаCOLON98
ЛокацијаCOLONSkopje
Reportazata na Poliz od Vardar so eden kup divi krapovi i mreni e edna od podobrite na forumov.....

Jas iskreno ne bi dal edna takva reportaza , za deset reportazi od tie na komercijalnite ezera......

A sto se odnesuva za oprema , se e ubavo da imas, toa e licen izbor, moznost, zelba.....
tuka nema sto da se zbori mnogu .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 01, 2011 11:43 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Keltan НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
E pa sega .ne rekov da otidam so racete vo dzebovi..Nosam satorce za dvajca ( Kvalitetno ohoho) za site vremenski uslovi,a lesno,podmetac (isto lesen) kvalitetna vreca za spienje,duri komplet casa viljuska i noz tezok sve zaedno 93 grama(titanijum)alpinisticko plinsko (isto lesno) bez kafe ne mozam :D kako sto primetuvas nekako se baram lesno ( a ako e lesno e skapo)A mora da bide se lesno .zatoa sto nekoj treba da go nosi na grbot,divjaci od 20-30kg nema do asfalten pat...saka akanje dlaboko vo divina,kade retko koj i stapnal. A za touranmentite i basiite hehe ce mi treba nekoj den da te razuveram da pronajdam nesto....kao mislis deka ce ostane fiksno olovo da visi,nema sansi da se sluci toa ,barem tebe toa ti e jasno ??ce otpadne na najmal trzaj koga ce zapne ..A i Jane ,mene RIBA ne mi skinala ..nikogas vo zivotot...niti som niti krap ova za ozbilno.Sekogas sum na sigurnata strana(se predimenzionirano hehe)
Потврдно :D :D ,лесно ама скапо

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456ELLIPSIS11»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON