Idejava e uste mnogu odamna kako sekoja god taka i ova imam zelba a ne sum se resil da go ostvaram ovoj ribolov, koj mi dade potik edna voda vo sosesdvoto so samo 7 stepeni ribata krapot da raboti dobro.
i se zapocna pred nedela dena so konsultacii na prijateli koi sakat da fakame na velesko na ladno i se razbira da go docekame prvoto snegce, vee ako go ima
i se pojavi interes za da otidam i da se povozam vo ezero da vidam sto i kakva e situacijata so krapot na ovie temperaturi,, ima nadez ima riba so golema koncetracija i treba da se proba da se vidi dali seto ova moze da se realizira,,
kako gostin vcera eden clen od forum bitolcanec ,, ne prilepcanec
i on pojavi interes za da ucestvuva vo prikaznava za zimski krapski ribolov,, zasega sme 2 ekipi sigorni , nemame odredeno termin no ima dobra informacija kade e koncetrirana rbata i da se nadevame na nekoj si rezultat ,, moze da se raboti so 4 ekipi na tie poziicii koi predhodno ke bidat sondirani hraneti i da se nastapi timski za da dojdeme do rezultat,,
temava sakav da ja pustam vcera, no situacijata prilepska ne mi go dozvoli ova zadovolstvo pa zatoa ja staviv denes
ajde da vidime koj se snezni mazi i za dobra zimska druzba
zajakov moj veleski e zimurliv no ke go naterame da dojde
i
ribite se najdeni kaj zimuvat