Keltan razgranici gi ovie dve temi te molam,casting i dalecno frlanje so izdrzuvanje na takmicenje vo 72 saati na odredena dalecina
edno so drugo nema vrska....
ova e tema za vtoroto.kako da izdrzis i sto pomal zamor da imas,a ne koj podaleku ke frli.Ova e za onie koi go sovladale frlanjeto(znam sto ke napises
)
Nesto od licno iskutvo ne samo na mene nego na poveke luge so koi sum fakal.Da nemozat tretio den race da dignat,da nemozat da hranat zosto polovina gi fatilo i red red drugi raboti na koi iskusni takmicari itekako obrnuvaat vnimanie
Se slagam potpolno so edno deka so vezba se se moze,bez vezba dzabe ti e se.
AMA zosto da ne si olesnis tuku da se maltretiras,zosto da gubis na preciznost i dalecina (a se gubi itekako) poradi zamor ili vospalenie na muskuli....
I jas taka mislev za spin trskite .....pa zavrsiv so eden kup koja od koja poskapa ..polesna i ne znam sto , isto i so masinki eden kup..... za na kraj da svatam deka ne me zamaral Sportex-ot od 300 grama nego grbot mi go kinela kasika od 40 grama koja cel den ja vlecam .... Ne me ubeduva ama nikoj deka so 100- 200 grama polesen komplet ce frlas podolgo raketi ,spomb-ovi ...... deka pomalku ce se zamoris . Probajte na prazno ...demek podzomitka frlate i potoa vrtete rackata 100-200 kruga / kolku li treba za ete 130 metri / so dva razlicito teski kompleti i ce vi stane jasno za sto pisuvam .....Ne si frlajte parite sto gi namate za dzabe .Mislam za dzabe ce bide AKO mislite deka pomalku ce ve zamaraat polesni trski , masinki ...Inace koj moze neka poveli ...najskapi masinki , trski sum kupil samo poradi edna pricina ...dobivam vrhunski KVALITET i dolgo , dolgo ce me sluzat bez nikakov problem .Posebno masinkite .................... e sega sto se uspat i dosta lesni e samo eden mal +