www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 2:25 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS678910ELLIPSIS25»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Zig Rig
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 1:04 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Така де, тоа ми беше поентата со adjustable...јас да си го штелам и подобро ке зафрлам и помали шанси да се уплетка.
Зошо би ми сметал балонот при зафрлање?

Е сеа ранот... :roll: јес да пали кога тегне, ама знае и да крап од 800гр. да направи F1.

Еве како изгледа се тоа:

[ img ]

Еве го балонот:

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 1:07 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Ке купам после васерка и ке видиме.. :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 1:09 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
martinMK НапишиCOLON
Ке купам после васерка и ке видиме.. :)
Купувам и јас после одма, ако најдам и вакви балони...уште боље, ама не верувам. :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 10:32 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Ne sum siguren ali mislam deka upotreba na vaser kugli i sbirollino tapi e zabraneto na oficialni takmicenja na lova na krap

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 11:16 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
o,22 fluro karbon obicen konec,,e najdobra varijanta za zigi rigi,,,bez dodatni prikazni,,, sum gledal zatoa vi pisuvam,,, olovoto ne klizno,, mora da bide fiksno za kacenjeto da biode podobro,,,

i da ne se zaboravi,,zig rigot e strategija,, vo site polemiki sto gi procitav,za nego na forumive,,edno zakluciv,,deka samop majstori moze so nego da raboptat, i zanaat da ja najdat ribata vo razlicni sloevi na vodata, vo rezlicni termini vo denot,,,

tie sto neznaat i ne uspeale samo krekaaat,, szig rig so e stap ne se raboti,, za nego treba sondiranje razlicni opredvezi,, tanki carbonski konci i nasocen kon cela ovaa problematika sto se vika zig rig,,,

mora da se fokusirate na nego za da dojdete do konecno resenie,
za toa treba vreme i volja,,,obicni sistemi i predvezi ne doaghaat u predvid dodeka exsperimentirate so nego,,vrerujte treba styapovi za nego,,razigrani,,,,i se pisuvanje,,, posle nekolku kampanji ke imas konecen odgovor,,a toj e kade e krapot i kade treba da se bara ,,,,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 11:42 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Kako da bide vrzan sistemot ne e ni tajna ni problem da se napravi.Ima milion nacini.KAKo bar malku vreme da se zadrzi krapot na toa mesto i dlabina e problem.Kakva prihrana za toa ni treba,toa dupi zajko :D ili ce lovime indijanci na pominuvanje.. . . ako pominat :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 12:02 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Прихрана која прави магла во водата.
Сега тестирав на гого блиску тука пред мене како ми се понаша мојот спод микс направен за зиг од мелена пченка, прашкаста прихрана со лесни брашна и лушпи, млеко во прав, дробен коноп, и нормално во намалени количини пченка, шекерац, коноп, храна за декоративни гулаби, пченица, граор, просо жолто и црвено, пелети дробени, боили...

Прихраната ми беше кашаста поради тоа што нејкам да падне на дното.. туку да прави магла околу местото каде ми е зафрлен зигот..

Прихраната ја „ракетирав“ со жолтата уго ракета затоа што е затворена цела и нема дупки.. па да не ми тече и да прави бербат..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 12:03 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Ico gledam tvoite priateli od timot Carp Sistem i Kiza so carpologija razbivaat na zig-rig,na prvite dve kola fatija preku 3tona rba.oni sigurno ja vladeat ovaat tehnika :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 12:04 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
I napravi magla od dno do povrsina,najverojatno :D ne e li poentata TAA magla da bide vo slojot voda kade jas sakam da bide ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 12:08 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Да може и тоа.. и тоа го правев :) само ти треба солен спод мкс да не ти ја топи пва кондомката :)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS678910ELLIPSIS25»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum