Мартин е блиску, но пак не дефинира зошто ги продава перформансите на ЦЦ30, а ги купил на ФМЈ.
Затоа што фаст тапер ми лежи подобро од медиум или параболик
ЦЦ30 се медиум фаст.
Либражата воопшто не ми е битна.. тоа што е битно е самата акција на бланкот.
Да не тупам многу.. од прво факање во рака.. ФМЈ е мотка да се разбереме камен тврда е, тешка и гломазна.. Со 0.30 конец и 110 грама олово 110-130м се фрла без напор без да се улетуваш.. нормално ако бар малку имаш техника.. не дека нема да фрли со сила но сепак со добра техника ке изработи подобро..
Поентата на техниката е да совладаш со минимален напор да фрлиш нај далеку..
Е сеа околу цц30 ги продавам затоа што ми се вишок. Не е дека не е мотка за далеку работа 3.9м медиум тапер со доволно снага и доволно душа за да работиш на 120-130м
Мислам дека нашите фрки и проблеми поврзани со зафрлувањето може да се сведат на не доволно познавање на техниката.. техниката е онаа која останува.. мускулна меморија.. итн.. а трската е само алатка..
сепак мислам дека ако знаеш да фрлиш со 2.75лб ке знаеш и со 3.75 АКН..
Од сево ова бар за мене можам да заклучам дека трерба тренинг и со спод и со трска.. и не е само дистанцата.. него и прецизноста да се погоди истото место...
Мислам дека би било добро да почнеме да организираме дружби еднаш неделно да фрламе.. групно и да може да си ги воочиме грешките еден кај друг..