Ostavi go ti Keltan toj nikogas ne ni lovel na taa dalecina pa da znae Crna reka e 30 metri.Eve i ti sam znaes deka kokretno na Kozjak koga e visoko nivoto na vodata site gi izbegavaat mestata kade koritoto na rekata e mnogu odaleceno zatoa sto so toa sto lovat nemozat da dofrlat do tamu.Ima i drugi situacii Primer privatnite ribnici po Srbija,tamu stazite se odvoeni so dve sajli i ribata se hrani pomedzu niv i siot krap e nacukan tamo,ti mozes da lovis i na 50m ali kolku uspesno.Eve uste eden od sega na Krusevo kupot kade Ico go slika vo balerina poza,kolku uspeva da razberam lovele na sprotivnata strana na ezeroto na nekoi 110+metri poradi golemata dubina na ezeroto vo srednite delovi na ezeroto mozel da lovi i pred noze ali sto ke fatese e prasanje.Vo takva situacija bev i jas na lipkovo znaci imas pred tebe nekoi 20 m normalna dubina od 4-6m pa 60-70 metri preko 10m dubina i drugata strana odalecena nekoi 90+ metri,sakal neces mora da go brkas vo kontra bregot.
Dobro , tebe ICO ti e merilo za se , taka li ? Ako lovel na 100 metri znaci TAKA mora ? Aloo , odi na voda i nauci sam nesto pa vrati se i pisi ovdeka >Dosta samo ni pisuvas sto si cital ovdeka i neznam kade ... na koi crni 100 metri MORAS da go lovis bre krapot >cel zivot na toa prilepsko Ezero go lovevme na 5 metri od breg , aloo . Ete tuka e Vasil , mislam deka go znae ezeroto pa neka ti kaze , nema riba dete denes a i iskreno , nekoj ni ja napolni glavata deka treba svileni trski i medeni kolacinja da se fati krap ! pred 15-20 godini ti trebase samo parce leb , koe koga stignes go zamesis vo testo i frli of raka . . . sega bi ja narekol SAMICA i cekaj da turne konzervata-Delkimot
Nema riba a posto zanimacija TREBA da IMA ...ete ti ja NA ..ce se takmicime koj kolku skapa trska , masinka ima i kolku skapa hemija tura vo otrovite sto gi spremame
PA gledaj kako zavrsivaat kupovite na malku podiva riba , VRVNITE krapcii na MK ne mozat ribce da fatat , sto ti kazuva toa ? Deka ne znaat ili deka nema riba ??
Da Kompir, vo pravo sum milion po milion pati a daj boze da ne sum, daj boze deka krapot stanal navistina itar kako LISICA pa go ima , ama ne jade povejce na 10 metri oti ce go jade toj sto ce go fati , nego jade samo kaj onaj koj ima Free Spirit trski i frla +150 metri ...i sto ce go pusti nazad posle slikanje ...toa se vika EVOLUCIJA . . . .. . .. .SMESKA !!!