www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 10:36 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1011121314ELLIPSIS25»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Zig Rig
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 28, 2013 10:34 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Мора да се расчисти дали употребата на sbirullino тапа и слични подигачи (не е само sbirullino тапата) е забранета или не е забранета. Да не биде после плаченката. ЈАР фаќаа со појачани вештачки подизачи. Дали е сето ова во категоријата на поп-ап средствата или е надвор од нив. Никаде не е прецизно и децидно формулирано дека е забрането. Но браќа како ќе се договориме. Исто за сите. Забранета е употреба на вештачки мамци кои се имитација на живи мамци (инсекти, ларви, црви и сл.) Јас колку што знам. Исто е и со оловата. Забранет е потполно фиксен систем, а полуфиксниот и слободниот се дозволени. Не за друго, судииве да ги информираме инаку ... :cray:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 28, 2013 10:35 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Па тогаш ми го даде зиг-риг системот. Од што сте се навежбале, ви се смачлило. :lol:
Тој беше со 10мм. Банана арома.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 28, 2013 10:37 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
banana ananas.Znaci chod rig e zabranet Spaiva

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 28, 2013 10:39 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Еј да, забранет врз која основа...не сум прочитал правилник сеуште. Тоа тафта е по теорија. :lol:
Сериозно?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 28, 2013 10:45 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Момци, логиката ја прекршија Англија и Јар. Дисциплината е ЛОВ НА РИБА СО ЈАДИЦА НА ДНО. Ама пуста индустрија е тесно поврзана со успехот на СП.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 28, 2013 10:48 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Dule ne e pusta industrija.Zig rig se praktikuva vo znaglija neznam veke kolku vreme od pricina shto se mnogu zatreveni ezerata i od krapot shto e napadnat so sekakvi hemii i toa premnogu obilni bega na povrshinata.Zatoa go iznajdoa toj sistem.E sega vo vremeto na toplite letni denovi koga ezerate se prebogati so plankton na samata povrshina ili pod povrshinata iznajdoa nov nacin floater fishing ili povrshinsko fakanje so kontroleri ili plovci i pop up i se hrani so pop up peleti.KAj nas ovde nemame takov problem i neni treba

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 29, 2013 10:47 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
На времето кога излегоа овие чаробни миризливи топчиња сите стари риболовци велеа пченка (мумуруз, царевка..) и ништо друго. Но со текот на времето откако увидоа дека овие нови чаробни и миризливи (смрдливи) топчиња даваат резултат почнаа да ги користат и тие!

Така е и со Зиг-Ригот ловиш како да е мушица, како да ловиш на тапа но поради тоа што почнаа да го користат сите мораме и ние да ја знаеме оваа техника. Еве ви една тајна од минатат година дека Зиг-Ригот не работи секаде на Истатов!!! Не работи секаде на Гогомонд!!! Затоа треба (мора) да се има со себе и да се проба.

И ајде уште нешто мој совет не претерувајте со хемии!!!!

На езерото на Црничани не е ловено неколку години!!! Минатат година немавме тренинг, немавме можност да тестираме па затоа и можеби имаше слаб успех на фатени риби. Водата е дива секое фрлање на ракета, топка, олово... за рибата таму е нешто ново и се повлекува т.с. се крие!! За некаде 4-5 години имаше само два натпревари од минатат година и уште 2-3 риболовци ако успее да отидат. Рачунајте се косеше трева се влечеше со сајли и со трактор се правеше бука и галама.

п.с. ова се добронамерни информации :secret:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 29, 2013 11:19 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Ајде кажете некој рецепт сеа за некоја супа за зиг-риг да видиме што е добро. ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Јан 30, 2013 1:15 am 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Супер фина прашкаста прихрана + вода = каша..

Таа каша треба да направи магла во водата и што е најбитно да тлее околу зигот..

Тоа се постигнува со 70% фина 30% груба прихрана со тоа што грубата непосредно пред фрлањето треба да се додаде.. за да не се нацица па да тоне ептен..

Има неколку готови храни кој мене лично ме интересираат.. па ке направам неколку експерименти и ке ви кажам ресултати како се понашаат во вода..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Јан 30, 2013 9:37 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Во готовата се е нацицано и ништо не се додава, ситно крупно. Разликата е во тоа што е поскапа од онаа која сам ќе ја спемиш. Од друга страна оваа супа е многу поскапа за разлика од спод миксот на дно!

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1011121314ELLIPSIS25»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum