www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 02, 2024 5:02 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Црна Гора
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 23, 2012 8:11 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПет Aпр 06, 2012 10:17 pm
МислењаCOLON26
zavisi na koe mesto ke odis vo c gora ako ti e blisku skadarsko ezero najpametno ti e tamu da odis i da si lovis sigurno ke nemas promasaj

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Црна Гора
ТемаИспратеноCOLONСаб Maј 05, 2012 12:39 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПон Oкт 31, 2011 12:59 am
МислењаCOLON32
dejan stole НапишиCOLON
zavisi na koe mesto ke odis vo c gora ako ti e blisku skadarsko ezero najpametno ti e tamu da odis i da si lovis sigurno ke nemas promasaj
Бев на Скадарско едно 2 пати. Не да нема промашај, врие од риба - значи буквално секое фрлање риба од 300 грама па нагоре вадиш (завизи од јадицата, можат да ти се закачат и онакви копилаци). Ама езерски риболов воопшто не ми прави ќеф, па баталив.

Иначе, на море единствено успеав да фатам еден миниатурен лаврак. Сите други мои обиди отидоа у q-рац. Бев у Улцин, Будва, Милочер и уште неколку места што не им ги памтам имињата и ништо. =) Дуваше нон стоп и од тоа не може човек на раат да фати. Неколку рибари ловеа на пристаниште, таму по се изгледа секад се собираат рибите по храна или што ти ја знам. Чудно беше што рибариве секогаш доаѓаа околу 12 и заминуваа у 2. Првиот ден така се заебав, дојдов у 9 за да фатам место, гледам празно. Седев до 12 и се спремив да идам бидејќи ни еднаш не пипна, и ете ти ги нив истите групно доаѓаат. =)

На отворено море, со васер кугла, со такви мамци заврзани у 6-7 јадици, со школки, со леб, со ракчиња, со црви, на дубинско, на тапа, на воблер...абе не пипа. Пробав и на Буна, таму исто ко на море дува, бранови се креваат, песок ти влага у очи цело време. Нај криво ми беше што не успеав да фатам јагула некоја, а од еден мост у Улцин се гледаат со стотици како доаѓаат до површина и се бутаат у песок повторно. Нив пробав со црви, со лев, со риба, чак и со жива риба и пак ништо. Страшно сум разочаран...у себеси. Сепак, мислам дека се ловат на оние црвени глисти што ги има во калта под вода таму, а такви не успеав да најдам бидејќи беше длабоко.

Е, за добра локација, на враќање застанав у Брезовица, таму е горното течение на Лепенец. Реката е перфектна за мушичари, треба да ја посетите вие што сте по таа техника од форумов. Кристално бистра, малце ко надојдена од тоа што се топи снегот по планините, но не длабока, пуна со добри места. Јас пробав на пијавица едно два пати, да не удри нешто но ми се закачи, ми се скина и ме мрзеше да врзувам повторно. Иначе, местото е на 20 км од граница со Косово мислам. Ќе идам следната недела да пробам спремен како ќе искочи. Тоа мештаните викаа дека имало многу пастрмки, а истото го читам и онлајн сега.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 1 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY