Не постои 100% тестирање дали си алергичен на змиски серум.
Може да си го примил и неколку пати па на последниот да изреагира телото.
Не се замарајте со серуми и анти-шок терапии,тие се даваат исклучиво во медицински установи.
Во такви случаеви на змиско гризнување нај добро е да се има во првата помош еластичен завој.
После тоа само болница,се друго е глупост која може да ви го доведе животот во уште по голема опасност.
Tocno taka e .Ame ne e se bas glupost . Sto ako si daleku vo divina ? Kako na primer jas kade odam ? Nekogas sum i dva saata pesacenje odalecen od voziloto i toa pesacenje ugore udolu po kozji strmi pateki . Kapak na toa sto e sto od tuka i so dzipot imas tri dobri saata do bolnica.I prasnje e dali ce stasas ..Ne ednas se rasipuvaat po pat ,znae poluosovina da otkaze pa gumi se dupat ...zajebano brate !I kapak na kapak cesto sum i sam tamu ?? Da ima nacin kako da go cuvam i toa kako bi go nosel serumot .Se rabira deka i bi znael koga i kako se dava
Nego koga sme kaj prva pomos , jas sum totalno otporen na kasnuvanje na pcela , osa , strslen . ..znaci me kasnuva pcela i nemam nikakva reakcija osim sto sum go osetil ubodot ..nema ni tocka crvenilo ,otock i taka . . kasan sum redovno i seuste e taka . Vo razgovor so eden doctor bas okolu toa mi veli deka sum steknal imunitet na nivniot otrov , a otrovot na pcelata e skoro ist kako na poskokot .I mi velese deka mnogu polesno i bez serum bi go prebrodil kasnuvanjeto na poskok ?
Inace fakt e deka najzagrozeni od kasnuvanje na otrovnica se lujge so slab imunitet ,posebno lujge so hronicni bolesti. ...Zdrav , vozrasen covek bez mnogu problemi seto toa go pominuva ...
Znaci,otpoporen na kasnuvanje na osa, pcela i strslen,nikojpat ne mozes da bides,isto kako pelicilinot,neznaes koga ke dobies sok.Imav 50 sanduka pceli,me kasale po 50,100 pceli na den,nikakva reakcija ne sum imal,ama eden den me kasnaa dve pceli i dobiv alergija so gusehje,edvaj me odnesoa vo Veles,mi stavija sest inekcii i dve infuzii.Doktorot mi rece,batali pcelite,sledniot pat moze da ne stignes do bolnica.Taka da so alergijata nikojpat ne se znae,stari pcelari,koi cuvale pceli po 50 godini gi naodjale pored kosnicite,pocinati od alergija od ubod.Ne daj boze,se se slucuva.Sega nosam loratadin apcinja,cetri inekcii i spric.
Tocno taka e Milco,edna rabota e da si alergicen na kasnuvanje (pceli,strslen,osa.zmii idr),a sosema druga e alergija na protiv otrov(serum).
Ako organizmot izreagira na protiv-otrovot toa moze da ti go zagrozi zivotot poveke od samiot otrov.Toa e taka poradi pripremanje i izgotvuvanje na istiot.
Za alergiite vazi edinstvenoto pravilo "SEKOGAS IMA PRV PAT.
Zatoa pak ke vi povtoram ne se zamarajte so protiv otrovi i anti-sok terapii,opasno e.
Kako prvo protiv otrovot mora da se cuva na +4c, i nikogas ne e dovolna samo edna doza(flakon),a toa kolku ke bide potrebno odlucuva doktor prema sostojbata na pacientot.
Edinstveno sto mozete da si imate od lekarstva da ne dojde do nesakani posledici od kasnuvanje i alergii od insekti se SINOPEN ILI URBAZON.