Mozam 10 strani da napisham za kostrezot ali vecerva ke se zadovolite se pomalce bidejki mi se spie
Kostrezot kapitalniot ili pogolemiot bez razlika od koja doba na godinata e znaci vo najveketo od slucaevite znae da e vo dlaboki,mracni,mirni mesta kade shto ima dosta padnati drva ili takvi raboti so shto negovata rabota e namalena na minimum kade sto to lezi kamuflaziran i go ceka negoviot sleden potencialen obrok no gi ima isklucocite koga znae da e do samata obala i da gi sobira sitnite ribcinja toa mene mi se ima deseno nekolku pati ali se smeta kako generalno pravilo za kostrez toa vo podlaboko da se bara.Nekogas znae dinamikata da se razmeni shto kaj nas e cestost glutnice 5-6 da lovat pod samata povrshina na vodata se primerocite koi se premnogu sitni no so zgolemuvanje na populacija i hrana toa se menuva i znaat pokrupnite isto da go pravat.
Ne stvara apsolutno nikakov problem voblerot od toa shto ima minnow oblik odnosno kako ripce me podseka na countdown toa shto e plitkoronec ke mu se najde za potoplite denovi koga kostrezot e vo poveke sloevi od vodata ili za poplitkite mesta.
Neka si zeme crven obavezno bidejki kostrezot ima posebna hemikalija vo ocite koja mu pomaga crvenata najdobro da ja primeka od site boi i obicno najprvo.
Drugo e toa shto kostrezot ima izostren vid i oset za vibracija znae da e dlaboko ali da gi napagja tie shto se vo drugite sloevi zatoa znaat i da go lovat na poperi i toa efikasno no kostrezot ima edna edinstvena maana toa shto menuvanje na pritisokot na vodata mn losho vlijae vrz nego po sekoj napad na poplitko ili podlaboko mora da se vrati na tocno ista dlabocina za da opstane ili ke umre mozebi nekogas ste primetile ste go fatile ubavo kostrezot za usta bez nikakvo ostetuvanje,a toj posle odredeno vreme umira vo cuvarkata,a e celosno potopen vo voda i gi ima site uslovi.
Nemoj da se cudite toa e toa
U kratki crti voblerot e dobar plitkoronec shto e ne stvara problem neka si go zeme samo treba da znae koga e pravilniot moment i ke ima da napravi
MASAKAR
Neshto najnovo shto ke zimam za kostrezot e gluvce gumeno kako shto e zabata ali malo gluvce za povrshinski ribolov zdravje ako ne se fati kostrez tuka e shtukata
Slicno e na ova cim go ziam odma slika pushtam