Стингер јадици се користат и за силиконците па дури и за воблери во кратки црти тоа е обично една помала јадичка или трокука додатно ставена на веќе постоечкит мамец.Јадичката е обично помала од таа што е оригинално ставена и се користи за подобра реализација на секој удар.Тука следните слики што ќе ги ставам се од спинербаит и се користат за лов на штука,бас,костреж бидејки се познати по не најдобра реализација на ударите.Има неколку начини.
Мислам дека нема потреба за објаснување на сликите е доста јасно како се местат јадичките.
1.
2.
3.
Еве ви едно видео да помогне малку
Еве јас направив исто на мојот спинер на првата слика се гледа како стингер јадицата е на самиот крај од сукната и уште си е видлес,а на втората кој систем јас ко користев.
Поздрав и БИСТРО !
_________________ Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.
Ne e moj toj spiner samo od poslednite 2 sliki e moj tie pogore gi staviv bidejki sekoj ima razlicen nacin na stinger jadicka namesteno.
Inace za spinerot go najdov na edna strana covekot sam si go napravil ako ja pronajdam istata strana povtorno ke ja postiram tuka.
_________________ Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.
eve edno video od eden tip sto izrabotuva spineri i vobleri mnogu ubavo e prikazano kako go pravi toa mozebi nekoj ke mu se vrodi zelba da si napravi nesto slicno pozz spinerdzii http://www.youtube.com/watch?v=h3njfWMffSQ
Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Кој е Присутен
Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 3 and 0 гости
Вие Не може да поставите нова тема на овој форум Вие Не може одговорите на теми на овој форум Вие Не може да промените мислења на овој форум Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум