Kole toa sto go baras ne postoi. Ima nekoe pravilo krut konec meka trska i obrato mek konec kruta trska. Nemoze da ima univerzalen konec za sve sto si nabroil od prosta pricina sto site mamci ne se ista tezina, razlicna im e namenata i upotrebata. Si zemal konec 0.31 e zasto be covek sto kje tegnes so nego. I koja tapa kje stavis na 0.31, plovak nekoj od mreza, treba li da frlis so tapata i so koja trska. Daj vekje so prasanjava razmisli sto sakas da lovis i kade. Kupuvas vobleri od 3 grama i konec 0.31. Brao. Imas mnogu temi tuka razgledaj i razmisli. I na varalicar si aktiven isto taka i tamu procitaj ama ubavo i razmisli. Ima tuka lugje sto moze da ti pomognat vo izborot ama daj so prasanjava. Ti posakuvam uspeh vo ponatamosniot ribolov.
па за на море не се знај што ќе удри, мора да се има спремна опрема, морам да имам конец што ќе издржи силно влечење а воедно и гриз од зубати риби. А пак на исто на море треба да се менуваат често мамци, фрлам на воблер неќи, ставам силикон, пак неќи ставам кашика или пилкер
Инаку воблерите ми се од 3 па се до 20 грама.
За овде на реки и езера за спин си терам со 0.20 дебелина монофил, а имам и о.10 плетеница
Сеа витина чудно ми звучат прашањата ама за на море ништо не е чудно, тоа требаше да споменам дека за наморе ми треба, инаку можи малце ја претерав дебелината требаше 0.25 да земам, тоа е некој си стандард за сите врсти риболов