A procita li ubavo za sto pisuvam ? Kladodora vika pletenicata i monofilot da smenat mestata ...i taka da vrzes alberto .... Znaci pletenicata samo ja udvojuvas i monofilot go motas vrz nea . . . ... .Si probal li toa ? Sto ce se sluci koga zategnes cvorot ? Nema teorija toj nacin da funkcionira , uste pomalku da ima zadovolitelna nosivost . .. .PLUS kolegi moji dragi , istata sekunda pletenicata ce se izvlece
Alloo
PS . Toj mahin cvor e glup cvor . . . .. zosto li ? I voopsto ne e slicen so labert ili albright knot
Jas pisav mahin a ne alberto i ne se odvrzuva mahin ne kaj mene tuku kaj site sto gi znam i sto go koristat nema takov problem so odvrzuvanje .veruval ti ili ne ama najdobro prvin prodaj.
Dobro , taka neka bide ...ajde sega kazi KAKO ce im smenis mestata ?
A eve sto pisa . Vednas po postot od Saso ova e tvojot prv post vo ovaa tema . . . pa ti vidi zosto jas se nadovrzav so komentar . . .. . .
Zaboravate deka e ova internet , ne znaeme sto misli nekoj ...citame sto pisuva . . . . . .
Ako ovoj cvor minuva niz okcata jas bi im gi zamenil mestata.
Monofilot e poizdrzliv na abenje od pletenica zatoa podobro da se smenat.
Alberto knot i negovite variacii se najdobriot i istovremeno najednostavniot cvor za spojuvanje na konci so pogolema razlika vo debelinata ...za konci so pomala razlika vo debelina Uni knot ...kraj na prikazanata . .. za mene se razbira