www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 7:35 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON e ajde de !!!
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 24, 2011 7:14 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 30, 2011 10:40 pm
МислењаCOLON1139
ЛокацијаCOLONSkopje
Јанкулоска - Уништувањето на рибниот фонд не е само профит, туку неповратен процес на штета на Охридското Езеро

Охрид, 24. декември 2011 (ИНПРЕС)
извор: Инпрес фото: архива

За жал успешните заплени од страна на полицијата кои се редат во континуитет низ годините не го дадоа посакуваниот ефект.

- Секоја наредна година ние повторно имаме кражба на рибниот фонд, дури и истребување на рибниот фонд, што значи дека не е доволно само полицијата да интервенира, изјави министерката Јанкуловска при нејзината денешна посета на Полициската станица за граничен надзор на Охридското езеро.

Јанкулоска исто така потенцираше дека уништувањето на рибниот фонд не е само профит и недозволен риболов туку неповратен процес на штета на Охридското Езеро и целиот овој регион кои се посебни и издвоени како природна реткост, и токму заради тоа неопходно е, како што нагласи Јанкулоска, - „сите ние, да интервенираме, на начините на кој можеме, за да се подигне свеста за потребата да се зачува ендемскиот карактер на видовите кои живеат во Охридското Езеро, бидејќи доколку тоа се уништи неповратно нема да може да се врати во првобитната состојба“. Министерката за внатрешни работи најави дека и по издавање на Охридското Езеро под концесија, полицијата согасно законот ќе продолжи да се грижи за заштитата на рибниот фонд.

Инаку, во рамките на посетата на министерката Јанкулоска на Езерската полиција во кругот на полициската станица беа презентирани дел од запленетиот рибарски прибор во акциите на припадниците на оваа ПС. Исто така беа презентирани и податоци според кои од 01.03 минатата година заклучно со денес на подрачјето на регионот што го контролира оваа ПС досега биле запленети над 2.100 рибарски мрежи, 182 рибарски жили, над 800 блинкери, два комплети за нуркање, подводна пушка, шест пловни објекта и една педалина, како и 542,5 килограми разни видови риби.

Покрај ова во посочениот период за сторено кривично дело незаконит риболов, поднесени се девет кривични пријави против 15 лица, како и една кривична пријава против непознат сторител. (Крај)

НАЈЧИТАНИ ДЕСЕТ

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: e ajde de !!!
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 24, 2011 7:42 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Vo sreda sve ova ke bide unisteno.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 24, 2011 8:07 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Da se nadovezam uste nesto dobiv prasanje od prviot covek vo zemjodelieto dali treba da dozvoli stopanski ribolov na Ohridsko ezero jas mu odgovoriv nikako bidejki ke ja unisti ribata. Potoa me prasa dali treba da prodolzi zabranata na Ohridsko ezero koja istekuva na krajot na god jas mu odgovoriv deka tamu ima sportski ribolovni drustva i zaedno MRF da napravi sostanok i da donese odluka.
Go prasav dali moze da se zgolemi inspeciskata sluzba ili da se formira ribaska policija mi odgovori moze ali nema finansii.
Mu predloziv i del od nas sporskite ribolovci moze volonterski da ni dade dozvoli kako ribocuvari kade bi pomognale na teren.
Potoa covekot kulturno ni potpolni pristapnica koja utre ke mu bide dadena na Saso za obrabotka i ne zamoli da konkurirame za konsecija na nekoe ezero ova e del od skoro ednocasovniot razgovor sto go imav so nego objasnuvajki mu za nasite problemi i uspesi za nasiot sajt i forum.
Mi kaza deka znae nesto za forumot.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 24, 2011 8:10 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
forumski minister za informacii

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 24, 2011 8:39 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 11, 2011 7:31 pm
МислењаCOLON1221
ЛокацијаCOLONСкопје- Кисела Вода
Kрсте- лице за односи со јавност (ејјјј не забегувајте под односи се подразбира - комуникација, општење, добивање и презентирање информации.............не оние односи, не ми личи за таков човекот) :D :D :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 24, 2011 9:04 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 12:13 pm
МислењаCOLON1530
ЛокацијаCOLONSkopje
krste1978 НапишиCOLON
Da se nadovezam uste nesto dobiv prasanje od prviot covek vo zemjodelieto dali treba da dozvoli stopanski ribolov na Ohridsko ezero jas mu odgovoriv nikako bidejki ke ja unisti ribata. Potoa me prasa dali treba da prodolzi zabranata na Ohridsko ezero koja istekuva na krajot na god jas mu odgovoriv deka tamu ima sportski ribolovni drustva i zaedno MRF da napravi sostanok i da donese odluka.
Go prasav dali moze da se zgolemi inspeciskata sluzba ili da se formira ribaska policija mi odgovori moze ali nema finansii.
Mu predloziv i del od nas sporskite ribolovci moze volonterski da ni dade dozvoli kako ribocuvari kade bi pomognale na teren.
Potoa covekot kulturno ni potpolni pristapnica koja utre ke mu bide dadena na Saso za obrabotka i ne zamoli da konkurirame za konsecija na nekoe ezero ova e del od skoro ednocasovniot razgovor sto go imav so nego objasnuvajki mu za nasite problemi i uspesi za nasiot sajt i forum.
Mi kaza deka znae nesto za forumot.

Bravo,se siri rabotava,toa e ubavo.... :!: Krste,well done.... ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 24, 2011 9:21 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
e ajde de !!! tolku - tolku i toa e uspeh,najvazno e da se trubi..stravot da prorabotuva sekogas koga ce im tekne za krivolov...strav da ne zavrsat na televizija :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 24, 2011 9:44 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Aпр 15, 2011 3:11 pm
МислењаCOLON553
ЛокацијаCOLONSkopje
Ovoj del mi e posebno interesen
tapa НапишиCOLON

- Секоја наредна година ние повторно имаме кражба на рибниот фонд, дури и истребување на рибниот фонд, што значи дека не е доволно само полицијата да интервенира , изјави министерката Јанкуловска
Da ne planiraat NATO da intervenira :D :D :D , A isto kazaa i deka za seta konfiskuvana oprema se podneseni DURI 8 prijavi za cela godina. :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 25, 2011 12:05 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 03, 2011 12:48 am
МислењаCOLON312
Koj ne gledal eve link.
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=84732

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 25, 2011 12:12 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Уште лани ви реков дека на Крсте му лежи комисија за информирање и соработка :)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY