www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 10, 2024 6:01 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS34567»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 5:27 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Да сум концесионер на вода и да знам дека во некој објект, незаконски изграден, особено колиба во вукојебина, ќе му ја срамнам со земја, АКО .. службите како МВР ме игнорираат.

Па нека ме тужи рибокрадецот ако има муда.

Ајде вака кажи ми .. на која основа Никола горе да бара „судски налог за упад“ во колиба каде што нема адреса, местолокација и улица, односно, како судот ќе донесе пресуда за таков упад? Не зезај.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 5:36 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Јан 19, 2011 2:34 pm
МислењаCOLON403
ЛокацијаCOLONKavadarci -Skopje-Kavadarci
Howitz treba da odam i nema da bidam vklucen ama ke prodolzime. Eve uste nesto kratko.
Ne zezam i samo se trudam da rezoniram kolku sto mozam poispravno, a i dvajcta se nadevam ke stigneme do negde i ke pomogneme so nekoaj ideja ili razmisla.

Nikola nema nikakva pomos od drzavata i toa e problem!
Ova sto go zboris so adresa, telefon i sl. sekako deka go nema i pretstavuva problem. Nekoj poupaten neka kaze kako moze da se resi - EVE JAS NEZNAM ZA OVA - mozebi postoi nekoja posebna postapka, kade najprvo ke dokaze involviranost na konkretniot ribokradec a potoa ke dokazat so pomos na svedoci kade i so koj imaot se raspolaga, neznam.

No, ako Nikola zeme dinamit i ja sramni so zemja kolibata, ke napravi kriminalec od nego.
Ako Nikola zeme 2-ca cuvari i otide da izvrsi upad, ke pretpostavime deka covekot ke se brani (ti go pisav primerot koga vo edna situacia od nekoaj pricina tamu zastrelaa covek vo glava).
Dali Nikola sam smee da sproveduva zakon, ako nema pomos od insituciite. Dali Nikola nema da se zezne so ova i da se stavi vo pogolema belja, ako nesto trgne naopaku.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 5:41 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1998
Судските налози ги спроведува МВР како единствена институција. Тешко се доаѓа до него од тоа што го знам затоа што треба судија да го издаде.

Е сега, Никола му останува или на своја рака со чуварите да упаднат во колибите, или во присуство на МВР. Како што кажа МВР кренале раце од истиот. Дури мислам дека може да се отстапи од законот и полициско лице, униформирано да влезе во колибата. Колиба бе.

За какви колиби станува збор и каде се наоѓаат нека каже Никола, нека ги фотографира итн.

Механизми има.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 5:48 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Јан 19, 2011 2:34 pm
МислењаCOLON403
ЛокацијаCOLONKavadarci -Skopje-Kavadarci
Uste sum tuka :hit_head:

Znaci ne velam deka nemoze da se najde nacin za pritisok (na prva i jas licno bi im frlil dinamit), megutoa mora vnimatelno. Znaete deka toa se divi zivotni koi si ja branat teritorijata i koga ke im ja zagrozis moze da kasaat.

Zatoa treba vnimatelno za da ne se stavi covek vo belja.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 5:49 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1998
Абе Раде, кај се криволовци и мрежари уште и да ги „тинтраме“.

Абе ќутек бе, со мотка, да рикаат како магариња на колење.

Ај иди, ја после ќе бидам крив :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 8:14 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
howitz НапишиCOLON
Да сум концесионер на вода и да знам дека во некој објект, незаконски изграден, особено колиба во вукојебина, ќе му ја срамнам со земја, АКО .. службите како МВР ме игнорираат.

Па нека ме тужи рибокрадецот ако има муда.

Ајде вака кажи ми .. на која основа Никола горе да бара „судски налог за упад“ во колиба каде што нема адреса, местолокација и улица, односно, како судот ќе донесе пресуда за таков упад? Не зезај.
Здравко тука е сосема во право, незнам на кој, на алекс или на никола тоа и на ПП Ви пишав, одете директ во Општина, и поднесете претставка инспектор да излезе на терен и да ја испита легалноста на тие објекти и секако барајте нивно рушење, ако се во вукојебина, убеден сум дека не се легални,....се други е заплеткување во правни лавиринти за кои Ховитц нешто начна

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 10:08 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
Многу интересно... :~~ :~~ лесно е да се седи во соба и да се пишува...вака,онака...сите се храбри на тастатура
Често спомнувате дека полицијата треба да реагира,ПОГРЕШНО...абе не полиција,на вакви места треба само специјалци да отидат и ршум да направат,локалната полиција ништо не им може верувајте...само за пример пред 15 години по Тиквешко езеро одеше еден упорен и некорумпиран полицаец,собираше све живо и мрежи и струкови абе партал правеше ама....знаете што се случи ? на чокекот во една вечер му исекоа 3 хектари лојзе до корен(со моторна пила) и му ја запалија викендицата....повеќе не стапна на езерото....муабетот ми беше дека и полицијата се плаши да влегува во конфликт со овие багабонти..никогаш не се знае на што ќе налетаат,има случки каде се пукало на нив..и примерот на Раде што се случи со стакларот...за банална работа,после неколку ракии и се е можно..
Само СПЕЦИЈАЛЦИ... :foottap: ама Министерката несака да ги троши за вакви работи... :filip:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 10:15 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
е па ондак ништо ... чорба македонче :? нека си мава кој што стигне со мрежи , струи и останати говнарии ... мене ми останува да продадам опремата што сум ја купил и да си купам и ја некоја мрежа и да идам да си фаќам риба ко човек . никој нема да ме замара :shock:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 26, 2012 10:22 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Da prasham neshto dali policaec shto ne e na rabota coekot si otishol po riba ima pravo da kazni ako vidi nekogo kako lovi si mreza ili drug ilegalen nacin ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 27, 2012 12:22 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1998
За кого бијат камбаниве работава. Ајде да си ја продадеме опремава и да гледаме од страна.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS34567»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 2 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY