Se e tocno kazano za sostojbata na Treska 3, samo ne mi e jasno shto bi se smenilo ako tecenieto se smeni, i kade bi pominuvalo, mozebi gjorce ili karpos ili pak dracevo!? Pa glavnite unistuvaci na ribniot fond se tokmu ludjeto od strana sto doadjaat i bas tie gi pikaat vo torba tie po 10 cm. Mestanite mnogu se krivi za ekoloskata katastrofa sto i se slucuva inace ribniot fond e unisten od kolegi od grad sto doadjaat. Mestanite gi gledam so nikakva oprema ke zakaci cel den 2-3 pastrmcinja i so niv neznae sto da pravi
Se dodeka od ministerstvoto ne sakaat ovaa sostojba da ja sredat, veruvajte i nema da se smeni..
Posle nekolku denovi se vkluchiv na forumov i bash prvo na ovaa tema ama prvo na Gonny da mu odgovoram iako nema prashanje direktno.
Najgolemi unishtuvachi se tochno meshtanite od Glumovo(mrezhi),Shishevo(mrezhi),D.Matka(mrezhi).Tochno e deka ima i poedinci so ribolovna oprema od istve navedeni mesta + od Gjorche Petrov a tuka e i Gerovski so drushtvoto mu(neznam kade bi go uvrstil:vikendash ili meshtan).citat:
Mestanite gi gledam so nikakva oprema ke zakaci cel den 2-3 pastrmcinja i so niv neznae sto da pravi :!.Dobro si napishal ama toa e sekoj den(365 denovi x 2 pastrmchinja od 10 sm=730 na broj po eden meshtan a gi ima najmalce 50 lica meshtani).Pa vidi ja matematikata + dodaj gi licata od Gjorche Petrov + nekoj pominuvach????.
Promenata na tekot na r.Treska vo revir TRESKA 3 zaradi golemite finansiski iziskuvanja-jasno e deka nemozhe da se promeni(toa e utopija,zatoa i so ironija go napishav vo mojot post,ako ne ste razbrale). :saso:
Jas ziveam na samo 100 metri od treska, a zamisli ti od (nekade vo grad verovatno zivees) ja znaes sostojbata mnogu podobro od mene, i taka neka ostane, nemam namera da se ubedam