Drim i Tasim,
Со внимание ја следев “полемиката“ која ја водите околу Глобочица. Многу ме зачуди со каква горчина и каков бес ги пишувате постовите. Секој втор збор ви е навреда. Зошто Тасиме, зошто Дрим ???. Јане и Емил ви се криви што изнесоа спротивни тврдења од она што вие го пишувавте ???.
Мене ми е сосем јасно дека бесот кој го имате што ви е одземена концесијата не ве остава разумно да мислите, меѓутоа и за тоа сами сте си виновни. Заспавте на фалбите кои ви беа упатувани. Сега од петни жили се трудите секоја иницијатива околу езерото да ја минирате, па одите дури дотаму што и за рибикрадците почнавте да имате разбирање. Кое свртување. Браво.
Се надевам дека ќе смогнете сили, кога малку ќе се смирите, да си ги препрочитате постовите од кои јас би се засрамил.
Gospodine Stole, vie go gledate toa samo vast stvo vi odgovara toa sto e realno ne go gledata, bujrumte dojdete na kaj Struga da pieme kafe, da sednime na rucek da razgovarame, bujrumte na ezero da pojdeme da ja vidite realnata slika ( ako sakate da ja vidite) pa ke vidime kakov vpecatok ke imate,