www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 7:35 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1314151617ELLIPSIS19»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Козјак акција на МВР 16.06.2012
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 7:12 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
ај да ви напишам и јас збор-два....вчера отидовме на Козјак и се вративме сега....среќа што одевме со скапана кола па неколку пати ни прокува по пат и стигнавме таму околу 14 часот,баш тој период инспекторите се расправаа со рибарите и колегата со мене дури радосно извика еее супер Јасен земале концесија и ене ги наплаќаат дозволи.... но не беше така,имаше две чамчиња еден жолт и еден зелен...по обала одеше обележано полициско возило и жолто фиат линеа....само на близанско собраа околу 50 трски,и тоа десетина земаа од мали дечиња кои беа тука дојдени со родителите на викенд и имаа фатено по десетина плашки и НИШТО повеќе....немаше никакви расправии,тепачки и сл....бидејќи бевме со дефектно возило моравме да останеме вечерта да преспиеме таму и знаете што се случи ? сите рибари си отидоа,немаше никој...а штом се стемни низ езерото од никаде се појавија 20 чамци...местеа мрежи...дури и мислам дека ова намерно е вака направено да може некој на раат да го опустоши езерото...цела ноќ светеа батерии низ езерото...срамота

И уште нешто..во некои погорни постови читав дека кога нема концесионер неможе да се лови...точно е тоа,меѓутоа како тогаш лани кога и Дојранско немаше концесија можеше да се лови и се наплаќаше по 200 денари дневна или 500 денари годишна ? ..

Последна промена од 1 на sasoj, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 7:14 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
Spaiva НапишиCOLON
Тоа е тамо ПОКОЉ!!!
... то шо го викаш ти Покољ е ситница во споредба на тој Покољ што наскоро ќе настапи, али ќе бидит легално дозволен на многу Езера во МК со стопанскиот Риболов :!:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 7:19 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
sasoj НапишиCOLON
само на близанско собраа околу 50 трски,и тоа десетина земаа од мали дечиња кои беа тука дојдени со родителите на викенд и имаа фатено по десетина плашки и НИШТО повеќе....немаше никакви расправии,тепачки и сл....бидејќи бевме со дефектно возило моравме да останеме вечерта да преспиеме таму и знаете што се случи ? сите рибари си отидоа,немаше никој...а штом се стемни низ езерото од никаде се појавија 20 чамци...местеа мрежи...дури и мислам дека ова намерно е вака направено да може некој на раат да го опустоши езерото...цела ноќ светеа батерии низ езерото...срамота
Za ova sto kazuva kolegata jas se raspravav tuka vo temata do 1 sat sabajle,samo me interesira koi li bile ludzeto sto mrezarele :?:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 7:27 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
kire НапишиCOLON
Ама се изнапишувалооо :shock:
Сега слушам за акцијава,можеби влијаело писмото до МВР,незнам,и сега читам разно разни теории,оправдано или не ;)
Сите што ловевме и лани и годинава во забрана за мрест и на места каде што нема концесионер сме биле криволовци и точка.
Така си стои во законот и нема многу филозофирање,ако те фатат го папаш,секој сам си одговара за своите постапки и си сноси последици.И нема тука фаќеле со трски,отишле на пикник со жени деца и сл.Вршеле криволов ги фатиле и сега следува казна.На неколкупати беше напишано на форумот мислам дека од Сале- ако не е така се извинувам,дека поминувале контроли,алфи,чувари...и ние со глава во ѕид и сега Цацко бил крив.
Најмногу би сакал да се фатат мрежарите,тогаш душава ќе ми биде полна,се надевам дека следниот пат ќе има и такви :D
Мрежари ако сакаат да фатат се знае кога треба да ги фаќаат...НОЌЕ...а не од 10 до 14 часот...што мислишдека они незнаат ? мутави се? незнаат кога мрежарите настапуваат на сцена ? ....оваа акција за мене беше мошне чудна

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 7:39 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Aпр 13, 2011 12:02 am
МислењаCOLON30
zamislete srede sezona da pominat inspektorite po ohridskoto ezero i na site stranci sto lovat so trski da im gi zaplenat,i da gi kaznat po 1000 eu!Ohridskoto ezero nema koncesioner isto kako kozjak,znaci i strancite ke bidat ribokradci?I na pocetokot napisav,da uapseja organizirana grupa ribokradci koja lovi poradi imoitna koris ke ja pozdravev akcijata,a ova demonstriranje na sila e SRAMOTA!A toa deka ke odgovara nekoj poradi neazurnost mozebi vo Svedska.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 7:45 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
se budam i chitam 15strani na exs hihihihi

za pofalba e shto neshto mrdnalo od mrtva tochka ama vo pogreshno vreme na pogreshno mesto!
primer:
po rekata nagore se frlaat sertminja na veliko a nieden ne e faten takov!
se tepa so struja na veliko!
i ezeroto vrije od mrezi i strukovi a nema niedna mreza spomnato vo celata prikazna...
mozebi ova im e samo pochetok na akcijata pa sakale da startuvaat od najjlesnoto(ribarot) za da se zajaknat finansiski pa mozda kje kupat podmornica za da fakjaat mrezi hihihihihi

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 8:58 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Јан 19, 2012 8:26 pm
МислењаCOLON276
ЛокацијаCOLONskopje
samo eden komentar i od mene , toa sto bilo vcera na kozjak e sramota ama ajde ostaj toa , na vardar eve sega imame koncesioner , ima dozvoli ima cuvari i se e toa ubavo ama zabranata za odredeni ribi zavrsi a ribata ne e izmrestena kako ke se regulira toa , moze nekoj koga ke ja fati ribata ke ja pusti ama 90 % od ribarite sto fakaat na vardar izlagaat da fatat nekoja riba da si odnesat doma .....

kade e sega dobroto od koncesijata sto veke e dodelena i eden kup dozvoli naplateni a sekoja godina se pravi istoto ! ZABRANATA ZAVRSENA A RIBATA NE IZMRESTENA ....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 9:22 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
sasoj НапишиCOLON
ај да ви напишам и јас збор-два....вчера отидовме на Козјак и се вративме сега....среќа што одевме со скапана кола па неколку пати ни прокува по пат и стигнавме таму околу 14 часот,баш тој период инспекторите се расправаа со рибарите и колегата со мене дури радосно извика еее супер Јасен земале концесија и ене ги наплаќаат дозволи.... но не беше така,имаше две чамчиња еден жолт и еден зелен...по обала одеше обележано полициско возило и жолто фиат линеа....само на близанско собраа околу 50 трски,и тоа десетина земаа од мали дечиња кои беа тука дојдени со родителите на викенд и имаа фатено по десетина плашки и НИШТО повеќе....немаше никакви расправии,тепачки и сл....бидејќи бевме со дефектно возило моравме да останеме вечерта да преспиеме таму и знаете што се случи ? сите рибари си отидоа,немаше никој...а штом се стемни низ езерото од никаде се појавија 20 чамци...местеа мрежи...дури и мислам дека ова намерно е вака направено да може некој на раат да го опустоши езерото...цела ноќ светеа батерии низ езерото...срамота

И уште нешто..во некои погорни постови читав дека кога нема концесионер неможе да се лови...точно е тоа,меѓутоа како тогаш лани кога и Дојранско немаше концесија можеше да се лови и се наплаќаше по 200 денари дневна или 500 денари годишна ? ..
Случајно да не се јави во полиција...или и вие ноќта си го теравте кејфот ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 9:36 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
Stole НапишиCOLON
sasoj НапишиCOLON

Случајно да не се јави во полиција...или и вие ноќта си го теравте кејфот ?
so netrpenije go chekam odgovorot :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 9:37 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
sasoj НапишиCOLON
kire НапишиCOLON
Ама се изнапишувалооо :shock:
Сега слушам за акцијава,можеби влијаело писмото до МВР,незнам,и сега читам разно разни теории,оправдано или не ;)
Сите што ловевме и лани и годинава во забрана за мрест и на места каде што нема концесионер сме биле криволовци и точка.
Така си стои во законот и нема многу филозофирање,ако те фатат го папаш,секој сам си одговара за своите постапки и си сноси последици.И нема тука фаќеле со трски,отишле на пикник со жени деца и сл.Вршеле криволов ги фатиле и сега следува казна.На неколкупати беше напишано на форумот мислам дека од Сале- ако не е така се извинувам,дека поминувале контроли,алфи,чувари...и ние со глава во ѕид и сега Цацко бил крив.
Најмногу би сакал да се фатат мрежарите,тогаш душава ќе ми биде полна,се надевам дека следниот пат ќе има и такви :D
Мрежари ако сакаат да фатат се знае кога треба да ги фаќаат...НОЌЕ...а не од 10 до 14 часот...што мислишдека они незнаат ? мутави се? незнаат кога мрежарите настапуваат на сцена ? ....оваа акција за мене беше мошне чудна
Ca gi fatat sasoj,ce gi fatat i toa kako i niv ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1314151617ELLIPSIS19»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum