www.ribar.com.mk http://ribar.mk/forum/ |
|
Печен Зајак облечен во сланина http://ribar.mk/forum/viewtopic.php?f=56&t=2434 |
Страна 1 oд 3 |
АвторCOLON | kircask [Пет Aвг 10, 2012 12:29 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Печен Зајак облечен во сланина |
-Ајде да почнам со објаснување на мојот специјалитет кој го приготвив во Охрид во Елешец, просто прсти да излижеш. Потребни намирници: -Зајак, печурки 300грама шампињони, 2 главици кромид, 2 шаргарепи, (пола литро бело вино или пиво по желба) мојот е со бело вино, 300гр тенко сечена сланина, сенф , вегета, компир, магданос, ловоров лист, бибер готварски конец. Опис на припрема: -Зајакот убаво ке го измиете ке го посолите по желба , ке го легнете во тавче ке го премачкате со сенф и попрскате со бело вино, јас користев смедеревка. Нека отстои 2 часа сето тоа убаво да упие во месото. Печурките, кромидот и морковите исецкајте ги измешајте ги и потоа наполнете го стомакот на зајакот со овие намирници , може да се стави и магдонос за укус. By kircas at 2012-08-09 By kircas at 2012-08-09 By kircas at 2012-08-09 Стомакот може да го затворите со игла и готварски конец а може и со чепкалици да го прошиете, врз зајакот почнувате да ја редите сланината од двете страни на телото и потоа со готварскиот конец го преврзувате зајакот. Во тавата може да има компир гарнир со печурки. Го ставате да се пече на 200ц и во тавата ставате зејтин да не се залепат компирите . На секои 20 мин зајакот го попрскувате со белото вино и тој на тивок оган се крчка едно добри 3 часа. Кој не пробал нека проба повкусно нешто немате јадено . By kircas at 2012-08-09 By kircas at 2012-08-09 By kircas at 2012-08-09 Да не дојде до забуна овде се 2 зајци припремени на мој начин Бистооо колеги.... |
АвторCOLON | Филип [Пет Aвг 10, 2012 7:52 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
Ау, многу вкусно изгледа, поубаво од оној на Даре |
АвторCOLON | kire [Пет Aвг 10, 2012 8:06 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
Јако имењак,многу убаво изгледа,сигурно е и многу вкусно,а богами и многу течност пие |
АвторCOLON | kompir99 [Пет Aвг 10, 2012 8:45 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
Ve pozdravi mojot petel... |
АвторCOLON | Баџо [Пет Aвг 10, 2012 9:41 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
Глави од зајаци летаат на сите страни Наздравје да ви биде! |
АвторCOLON | saso [Пет Aвг 10, 2012 9:44 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
mene na macka mi lici. |
АвторCOLON | kircask [Пет Aвг 10, 2012 9:49 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
Precedatele da imame stuja vo Podles pred tebe ke gi kolam zajcite i ke gi pecam za da te uveram deka e petel |
АвторCOLON | martinMK [Пет Aвг 10, 2012 9:55 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
мхх мхх мхх.. одлично |
АвторCOLON | ТафТабиТ [Пет Aвг 10, 2012 10:00 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
не е убаво вака од сабајле , недоручкувани , да постирате вакви специјалитети за малце ке го гризнев мониторот |
АвторCOLON | Филип [Пет Aвг 10, 2012 10:10 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Печен Зајак облечен во сланина |
Кој ти е крив што не си ловџија наместо мрежар Јас скоро уловив еден ваков, ми удри на тролинг на браник плиткоронец Чекам на Столе да каже кога ќе го јадеме |
Страна 1 oд 3 | Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |