Znaes Atanasovski,pred dosta godini bev zarazen so pastrmkata na Treska:E sega ,odev na eden den znaci od sabalje do vecer,sam! jadenjeto sto go nosev go vrajcav doma..tolku bev uporen ,,i lovev da se pofalam.zavisi denot.desetina udari (isklucivo vobler) od koi edna ili niedna vo mera.Moja mera e barem 1 kilogram.drugo se sum pustal...I taka si bev vo zabluda nekolku godini,abe jas ZNAM da ja lovam car si sum
E taka bese dodeka ne se srtenav so nekoi decki od Gostivar...blabala..daj da probam trskata i masinkata mi veli ,ama ce stavam blinker ne znam so tie ripcinjata..Ajde mu velam nema problem..zede eden meps i trgna nakaj Belicka( platoto na vlivot) znaci nekolku metra vo belicka od vlivot vo Traska. A jas nemase dve minuti kako ja pregaziv,cak neoprenot go cistev tuka.Prvo frlanje cap ...pastrmka ,300-400 grama
Vtoro vrlanje (od isto mesto ,ne mrdna covekot) cap ..pastrmka
E togas svativ koj majstor sum bil jas
Vo muabet od 15 minuti so niv nauciv povejce .veruvaj mi nego godini pred toa..koga ''znaev'' da ja lovam.Ostatokot od denot fativ povejce pastrmki nego vo trodnevno odenje ,i svativ deka treba malku povejce i citanje,citanje na razlicna literatura ,ne samo srebren za oblacno,bronzen sa sonce,imalo nesto povazno....pa neka nosi zaklucok sekoj ..kakov saka !