www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 8:07 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1819202122ELLIPSIS30»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 14, 2012 2:48 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
Bobi_Brada НапишиCOLON
Може некој и фатил БОДОРКА (ЦРВЕНООКИЦА)
... bravo Bobi, i jas bi ja vikal Crvenooka ili Crvenookica, posto i takva e vo ocite :D Jas go prezedov Bodorka od kaj srbite ali mozime nie da si ja krstime Crvenooka ili Crvenookica, ne mora sve da zemame od komsiite ;) Inace germancive ja viket Rotauge prevedeno na nasi e Crvenooka :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 14, 2012 2:51 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 24, 2012 11:03 am
МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
neznam zo[to slikive izlegoa ovolkavi koga formatot im e 600X299 i 600X352

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 14, 2012 3:05 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
Lepi НапишиCOLON
... ako ima Bodorka(rutilus rutilus) togas i Stuka da se pusti ke nema gajle Kozjak od opasnost da stukata nadvladee ;) Bodorkata e jatna riba i raste i do 2,5kg, se mesa vo jata so ostanati jatni ribi i koga ke legne na krmata brkanje samo koga ke snemas krma :D A i somot ako e vo Kozjak ke se izraduva na bodorkata ;)
2,5 kg e mnogu 600 grama e oficijalna tezina ja ima u dojransko ezero i ja vikaat letna ili letnica poradi period koga e najaktivna pretpostavuvam ,razlika so crvnoperkata e vo preklopuvanjeto na grbnata perka so stomacnite perki cesto lugjeto gi mesaat

Последна промена од 1 на kladofora, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 14, 2012 3:06 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
Bobi_Brada НапишиCOLON
neznam zo[to slikive izlegoa ovolkavi koga formatot im e 600X299 i 600X352
ок е боби средена работата -- поздрав

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 14, 2012 5:30 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
kladofora НапишиCOLON
Lepi НапишиCOLON
... ako ima Bodorka(rutilus rutilus) togas i Stuka da se pusti ke nema gajle Kozjak od opasnost da stukata nadvladee ;) Bodorkata e jatna riba i raste i do 2,5kg, se mesa vo jata so ostanati jatni ribi i koga ke legne na krmata brkanje samo koga ke snemas krma :D A i somot ako e vo Kozjak ke se izraduva na bodorkata ;)
2,5 kg e mnogu 600 grama e oficijalna tezina ja ima u dojransko ezero i ja vikaat letna ili letnica poradi period koga e najaktivna pretpostavuvam ,razlika so crvnoperkata e vo preklopuvanjeto na grbnata perka so stomacnite perki cesto lugjeto gi mesaat
... не знам дали ти имаш фајќано Црвеноока, и колакава имаш фатено најголема, ама јас имам ако не 1 Тон, тогаш сигурно ПОЛА ТОН фатено :!: од кој дали 5 парчиња сум земал да се омезам ;) Не ја ловам, но на Рајна ја имат плева, како и девериката, и кога ловам Бела Мрена знајт и таја да лапнит поголем Мамец. Стандардна големина е од 300гр до 1,5кг а оние до 2,5кг се ретки како и сите капиталци од својот вид ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 14, 2012 9:05 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Ное 24, 2011 11:40 pm
МислењаCOLON100
malku zastranivme od temata eve za somot, moze da bide samo pridobivka pa poglednete ja negovata komercijalda i sportsko ribolovna vrednosr dali ima nesto slicno

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 15, 2012 9:36 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Отворена е нова тема и постовите на Јован и Коста се префрлени таму, па би ве замолил таму да продолжиме со дискусијата, а овде да се разговара за сом на Козјак

Еве ја темата, ако имате предлози околу насловот или ако сакате нешто да дополниме, кажете

viewtopic.php?f=54&t=2187

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 16, 2012 12:14 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Maр 23, 2011 1:58 pm
МислењаCOLON99
na kozjak pred nekolku godini jasen poribi nekolku tona ohridska pastrmka, no pred da ja poribat nekolku meseci pravea ispituvanja na vidlivost na voda, temperatura, vo podlabokite mesta, da se vidi dali ke moze da opstanuva i razmnozuva, ne veruvam deka ke poribat primeroci som poradi ovaa ezerska lepotica, togas site nivni dosegasni zalaganja ke propadnat badijala.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aпр 04, 2013 3:18 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
...i do kaj sme so temava :D
vreme mu e :)
da?ne? i zoshto??? :lol: :lol: :lol:

ako se planira neshto vakvo kaj i da e vreme mu e ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aпр 04, 2013 3:21 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
zver НапишиCOLON
na kozjak pred nekolku godini jasen poribi nekolku tona ohridska pastrmka, no pred da ja poribat nekolku meseci pravea ispituvanja na vidlivost na voda, temperatura, vo podlabokite mesta, da se vidi dali ke moze da opstanuva i razmnozuva, ne veruvam deka ke poribat primeroci som poradi ovaa ezerska lepotica, togas site nivni dosegasni zalaganja ke propadnat badijala.
mislam deka nema da si smetaat edni so drugi.
ednava kje gi zastapuva ladnite i dlaboki mesta a se mresti po rekata kade on nikogash nema da zluta.
somot kje gi zavzeme mirnite,topli i muljeviti zalivi,predeli...

ne e nekoja opasnost somot da ja napagja bidejki mislam deka e mnogu pobrza od nego za da mu stane plen.
plus plashka ima za site za jadenje kolku sakash :)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1819202122ELLIPSIS30»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 2 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum