По мала двоумица каде да се оди викендов дали, Дебарско или Дојранско езеро се одлучивме за
Дојранското од причина што овој период од годината атрактивен за риболов е.. КАРАШОТ ..
рибата што можеби меѓу нас рибарите е една од по борбените риби и знае да направи добар мерак,и уживање додека се риболови и вади од водата.
Се ловеше на лесна опрема ,конец.. 14 ка, тапа (не ) подвижна.. 2,5 гр, јадица.. 8 ца ,
Ловено е на мамец ( црн црв) длабочина .. 4,- 4,5 метри.
Мора да напомнам дека езерото беше доволно посетено со чамци кои беа лоцирани на локацијата (КАЈ ПЕШО)и што да се каже друго сите дојдени со истата цел.. РИБАРЕЊЕТО..
Условите за рибарење беа одлични ,рибата сконцетрирана на едно место што за нас рибарите
не е секојдневна појава,но ова едноставно не смеете да го пропуштите, посебно важи за почетниците во ова хоби, тука едноставно не може а да не се фати ---РИБА---
Овој риболов го направивме со цел да се заблагодариме јавно на колегите од
..Форумот - РИБАР-2011- за подарената трска ..TRABUCCO-EPICA..која со задоволство ја испробав за прв пат на оваа вода ,и мора да признам дека е –СОВРШЕНА-- за овој вид риболов.
Да погледнеме некоја слика од –КАРАШОТ—
Прво ..еден ..потоа.. два.. и така со ред се полнеа чуварките.
Еве за оваа посетеност зборував едноставно имаше многу чамци.
Горан и Даце ловеа одвоени од нас во друг чамец но и тие имаа исти резултати а да видиме како ДЕАН-рибароттт го вади ..КАРАШОТ..
Тука некаде сум и јас кој денеска едноставно не смее да се посрамоти со уловот на новата опрема инаки тешко мене после –КОЈ КЕ ГИ СЛУША – другариве.
Удараше и по некој..Костреж..за кој знаеме дека колегата ВОЛЧКО има голем мерак.
Тука се и дозволите за риболов кои на секого со разбирање беа наплатени од чуварската служба.
Трската едноставно не можеше да престане со риболовот.
Билансот од моиотриболов.118 парчиња-караш кои ги извадив со задоволство на новатаа трска.
ДЕАН и неговите.
Се разбира и нашите другарчиња од соседниот чамец.
Тоа ке биде за денес од нашето ДОЈРАНСКО поздрав од Оки-рибар, Даце -живели, Горан -жацо, и Деан -рибароттт .
Бистро на сите .
_________________ Reporter of the Jear- 2012-,-13-,-14-,
Ех што ми се прииде сеа на тапче у чамче да си пецкам карашче. уф жими се ако не ја спукам у недела.
Оки, no comment брат. Апетит ми даде за пецање.
Со здравје да си ја служиш трската.
Iii be Oki me ostaj bez zborovi duri i koztrez za mene
Mora ova cest da se vozvrati slednoto odenje po riba prviot klen za tebe e kolku i da e golem ili mal
Nema sto da kazam veke se se znae uvek lom gi prais,a i taka da prodolzish ubavo sefte na novata oprema
_________________ Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.
ОКИ ти си друже човек кој ќе живее 100 години, свака част! Секоја дестинација ти е прецизно одбрана и знаеш како се лови риба! Али тоа е, искуството си го прави своето. Репортажата и видеата ги изгледав сите, во тој мир на вода и во таа убавина да јаде риба, особено крупен караш, нема подобро задоволство!
Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Кој е Присутен
Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 18 and 0 гости
Вие Не може да поставите нова тема на овој форум Вие Не може одговорите на теми на овој форум Вие Не може да промените мислења на овој форум Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум