www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 9:19 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123456»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Debarsko 30.08.2012
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 5:32 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 21, 2011 11:33 pm
МислењаCOLON837
ЛокацијаCOLONTetovo
Ne ni pocna bas naj ubavo denot, no kako i dae denot bese prekrasen, ne tolku vrukina, ne tolku da duva....se bese nekako idealno za ribolov. Ezeroto bese padnato dosta, no ovie dva dena ni kaza eden od mestanite deka pocnalo po malku da se polni.
So Gonny stignavme nekade okolu 6 casot. Od kaj mostot od branata se gledase vo ezeroto eden cames, i toa vo sred ezero bese. 8-) Se nasalivme so Gonny i rekovme ima i po budali od nas, ovie po rano od nas stanale :lol: No koga se doblizivme ja vidovme realnosta. Vo ezeroto bese eden camec koj ja vagase mrezeta sto pred toa bese postavena. ( na navleguvam vo toa civa bese mrezata, sto imase vo mrezata, koj ja zede, kade ja odnesoa, itn., ....Ima koncesioner vo toa ezero i naka se razjani samiot).
*Mnogu bitno....Nemam protiv Pepi nisto....mene mi izgledase OK decko. Samo ke kazam sto mene ne mi se dopagase, i vo momentot me voznemiri.
Na samoto spustanje na camecot, pristigna edna kola so OH registracija, od nea izleze cuvarot (koj i porano bese cuvar na Debarsko) i eden nov, mlad decko...oblecen so sarena uniforma, kogo ne go znaev.
Ni pobaraja da izvadime dozvoli. 200 den za dnevnica i 300 denari za camecot. Vkupno nas 2-cata ne kostase 700 den. (Jas licno mislim deka e mnogu). Ne ni pobaraja legitimacii, nitu pak so dozvolite ni dadoa fiskalna.
[ img ]
[ img ]
Nezmam ova godina sto e malerot. Pet pati sub bil na Debarski i site 5 pati ribata e aktivna do kaj 13 casot... Pota ne saka da cue za nisto. Fativme sto fativme do kaj 13 ...potoa, nisto.....ne ni pipna nitu ednas.
Pretezno lovevme so kasiki, i Gonny partal narpavi so edna cikada....od Fiserman izgleda mu bese. Drugo ne ni pipna. Frlivme nekolku pati so wobleri, gi oteznuvavme Gonny so 30 gr. jas so 60 gr. ....ne pipna i ne pipna. Si izgubiv eden wobler so oteznuvanje, se iznerviravme i ja ostavivme taa teknika. *Izgleda ne sme ja sovladale kako sto treba.
A istotaka izgubivme dosta i kasiki, jas edni 10, Gonny sigurno nekoj 5-6... Mngou korenja....Ribata bese skros dole....I bevme prinudeni kasikite da gi spustime do samoto dno....I se znae posle :x .....posle seko zakacuvanje sleduva nervoza, jas vise ne doagam tuka, pcuenje itn..... :lol: :lol: :lol: A posle vtoriot den od ribolov....vednas so Gonny pravime planovi kade ke odime sledniot vikend..... :lol: Gi zaboravame tie izgubeni kasiki. :( ;)
Nege posle 20-tina minuti izleze i prvata riba, kaj Gonny.
[ img ]
[ img ]
Vkupno imavme nekoi 12-13 ribi. Site bea pod 1kg. Samo edno imase nad 1kg. Isotaka mnogu siten klen fativme, koj vedas bese vraten. Neznam ....na edno mesto koe se pozicioniravme....poveke od 15 klencinja sto fativme site bea od 100 do 200 gr. naj golemiot.
Za Debarsko vcera mnogu slabo projdovme.
Eve nekolku sliki od ulovot
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

I kaj Gonny ima nekolku sliki...valda i toj ke gi postavi podole.

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Debarsko 30.08.2012
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 5:51 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 30, 2011 10:40 pm
МислењаCOLON1139
ЛокацијаCOLONSkopje
Dobro e Drillon super...jas so Goni se dogovaram da ribaram nekolku pati ama ne se poklopuvaat kartite..do duse sega mi e strav so nego , gubi oprema, mu se dupi camecot,ne jade riba toj den..nekako malerozen mi e :)) Nego kaj se spustivte so camecot ?kaj trebiski ne se proagase proslava nedela..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 5:52 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 12:13 pm
МислењаCOLON1530
ЛокацијаCOLONSkopje
Дечки треба вие со Компир да појдете неколку пати на риболов,после ке си викате па ние супер си поминавме со губење воблери,кашики... :lol: :lol:
Мала шала,покрај сите нервози сте излуфтирале мозок и некое рипче излегло.Како што викаш,уште не поминала нервозата,се планира за другиот викенд негде пак да се кидне :D

Бистро.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 6:25 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Aпр 14, 2012 12:50 pm
МислењаCOLON2299
ЛокацијаCOLONНа секоја локација,ха ха ха
БРАВО -КОЛЕГИ --Одлично сторена работа, добро сте си поминале со--Кленко--

За изгубената опрема има чаре ;) ке си купите нова :lol: :lol:
се шалам (ТАКВО Е ОВАА НАШЕ ХОБИ),некогаш се губи, некогаш добива.
Супер репортажа ПОЗДРАВ- Оки-рибар.

Fishing is my lifestyle,my passion,my life.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 6:26 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
добро е, добро е, а ич да нефатиш.....терајте даље и размишљајте за следниот пат

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 6:27 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 11, 2011 7:31 pm
МислењаCOLON1221
ЛокацијаCOLONСкопје- Кисела Вода
Поздрав момци....супер репортажа..... 8-)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 6:28 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Браво Пирати , убав излет сте направиле а и убави кленковци имате ... ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 6:35 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
piratiti НапишиCOLON
Ne ni pocna bas naj ubavo denot, no kako i dae denot bese prekrasen, ne tolku vrukina, ne tolku da duva....se bese nekako idealno za ribolov. Ezeroto bese padnato dosta, no ovie dva dena ni kaza eden od mestanite deka pocnalo po malku da se polni.
So Gonny stignavme nekade okolu 6 casot. Od kaj mostot od branata se gledase vo ezeroto eden cames, i toa vo sred ezero bese. 8-) Se nasalivme so Gonny i rekovme ima i po budali od nas, ovie po rano od nas stanale :lol: No koga se doblizivme ja vidovme realnosta. Vo ezeroto bese eden camec koj ja vagase mrezeta sto pred toa bese postavena. ( na navleguvam vo toa civa bese mrezata, sto imase vo mrezata, koj ja zede, kade ja odnesoa, itn., ....Ima koncesioner vo toa ezero i naka se razjani samiot).
*Mnogu bitno....Nemam protiv Pepi nisto....mene mi izgledase OK decko. Samo ke kazam sto mene ne mi se dopagase, i vo momentot me voznemiri.
Na samoto spustanje na camecot, pristigna edna kola so OH registracija, od nea izleze cuvarot (koj i porano bese cuvar na Debarsko) i eden nov, mlad decko...oblecen so sarena uniforma, kogo ne go znaev.
Ni pobaraja da izvadime dozvoli. 200 den za dnevnica i 300 denari za camecot. Vkupno nas 2-cata ne kostase 700 den. (Jas licno mislim deka e mnogu). Ne ni pobaraja legitimacii, nitu pak so dozvolite ni dadoa fiskalna.

Nezmam ova godina sto e malerot. Pet pati sub bil na Debarski i site 5 pati ribata e aktivna do kaj 13 casot... Pota ne saka da cue za nisto. Fativme sto fativme do kaj 13 ...potoa, nisto.....ne ni pipna nitu ednas.
Pretezno lovevme so kasiki, i Gonny partal narpavi so edna cikada....od Fiserman izgleda mu bese. Drugo ne ni pipna. Frlivme nekolku pati so wobleri, gi oteznuvavme Gonny so 30 gr. jas so 60 gr. ....ne pipna i ne pipna. Si izgubiv eden wobler so oteznuvanje, se iznerviravme i ja ostavivme taa teknika. *Izgleda ne sme ja sovladale kako sto treba.
A istotaka izgubivme dosta i kasiki, jas edni 10, Gonny sigurno nekoj 5-6... Mngou korenja....Ribata bese skros dole....I bevme prinudeni kasikite da gi spustime do samoto dno....I se znae posle :x .....posle seko zakacuvanje sleduva nervoza, jas vise ne doagam tuka, pcuenje itn..... :lol: :lol: :lol: A posle vtoriot den od ribolov....vednas so Gonny pravime planovi kade ke odime sledniot vikend..... :lol: Gi zaboravame tie izgubeni kasiki. :( ;)
Nege posle 20-tina minuti izleze i prvata riba, kaj Gonny.

Vkupno imavme nekoi 12-13 ribi. Site bea pod 1kg. Samo edno imase nad 1kg. Isotaka mnogu siten klen fativme, koj vedas bese vraten. Neznam ....na edno mesto koe se pozicioniravme....poveke od 15 klencinja sto fativme site bea od 100 do 200 gr. naj golemiot.
Za Debarsko vcera mnogu slabo projdovme.
Eve nekolku sliki od ulovot

I kaj Gonny ima nekolku sliki...valda i toj ke gi postavi podole.
Sto mislis Piratiti , zosto Cikadata lovese a drugo ni da pipne ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 6:37 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 21, 2011 11:33 pm
МислењаCOLON837
ЛокацијаCOLONTetovo
Neznam Kelten....Bidejki jas ne lovam so cikadi ....Neznam sto da kazam

Кон врв