Ne znam od kade da ja pocnam mojata prikazna,aj ke se vratam edna nedela nanazad.Cela prosla nedela sekoja vecer redovno go pratev forumot i gorev od zelba da zaminam na ribolov barem uste ednas za ovaa sezona da go slusnam zvukot na signalizatorite tiiiiiiiiiiiiiiiiiit.Citav,slusav,razgovarav so kolegi no site koi bile na ribolov slabo pominale.........krapot ne bil aktiven
Zelbata vo mene sekojdnevno rastese edinstveno sto me interesirase bese vremenskata prognoza......jas moram da odam po riba.Petokot vecerta se vrativ kasno od rabota okolu 6 casot go zedov brat mi,bojli, kobrata i zaminavme da go naranam mestoto.Gi ostavivme farovite od kolata da svetat svrteni nakaj vodata i nakrmivme so kobrata.Se vrativ doma okolu 9 i zrrrrrrr zvoni tel sefot od rabota utre rabotime
ke se ubijam
Vo sabotata zaminav na rabota no umot mi bese na drugo mesto.......nemase poveke sto da razmisluvam ODAM NEDELA
Konecno dojde i nedelata stignuvam na mestoto na razdenuvanje so od doma spremna nekoja pva mreza resen da hranam isklucivo so pva i posle evetualen udar da iskobriram nekolku bojli.
Go namestiv rod podot i ja otvoriv futrolata so parabolicite ja zedov prvata trska ja montirav staviv bojla i pva i ja frliv vo voda 50setina cm od markerot.... super.Se svrtiv nazad i odam kon trskite ja zemam vtorata taa planiram da ja frlam na vtoriot tip na bojla koga gledam pva-ta so ovie bojli se skinala.Sednav da vrzam nova pva so ovie bojli zapaliv cigara i me zbuni edno kratko tit.Ne reagiram si velam najverojatno konecot sega legnal kako sto treba koga odma po nego uste edno kratko tit,tit,tit ja krevam glavata i gledam sfingerot paga
Letnav odma kon trskata i sfingerot skroz padna....kontra tuka e
Go vadam poleka i cel se tresam od adrenalin ne mi se veruva deka imam udar posle 10min
go nosam na 10tina metra pred mene i togas mi svetnuva kepceto mi e v kola
No koga saka saka
uspeav da go izvadam go gledam i mu se voshituvam UBAVINA.
Gledam naokolu nema nikoj koj da me
so mojot glupav mobilen
go vrakam nazad vo voda da me ceka i v godina pogolem i posnazen
Konecno uspeav da se namestam so opremata
i vreme bese za utrinsko kafe
PI SI KAFE PI SI TUTUN AZNOTO SAMO KE SI DOJDI
Pomina eden saat i AZNOTO SAMO SI DOJDE
Povtorno istata trska se zapali signalizatorot i pisti kako budala tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
E sega sum veke spremen i po kratka borba veke e na suvo
Posle kratka fotosesija nazad vo voda
Sednav i go gledam telefonot 8.00h mnogu rano za da ja podelam radosta so nekogo pa resiv sam da se pocastam so rakice i skromno meze.
Vremeto poleka si odminuvase i poveke nemase nikakva aktivnost prezadovolen od slucuvanjata kaj 16.00h go napustiv mestoto
Sakam samo da napomenam deka vo interes na mestoto ne bi sakal da objavam drugi sliki pa zatoa i reportazata e vo UNDERGROUND verzija.Bi sakal i drugi vo nasiot kraj da razmisluvaat kako mene i ortakot(poseben pozdrav do nego
ne bese prisuten od opravdani pricini) da vratat ne mora se barem del od ulovenoto pa i nie vo bitolsko da imame nekoja voda kade ke mozeme da se relaksirame i druzime.
RAZGELE