Речено сторено братко, јас воопшто и не се сомневам во тоа што ке го кажеш... Благодарам за посветата на репортажава, ке ти возвратам еден ден само ке видиме кој ден ке биде! Инаку за репортажата, дружбата прикажана во неа, несебично прикажаните мамци,реалниот улов и сликите и клиповите со прекрасните примероци на најразновидна риба, прават човек да посака барем еден викенд да го живее вашиот начин на риболов. Ја очекував репортажава цела недела, знаев дека ке биде нешто спектакуларно, прекрасна авантура споделена во долгометражна приказна ....Несекојдневна ! Поздрав до сите пратечи вокали кои покрај изведувачот си свиркаа
во оваа репортажа.....а највеќе поздрави го Даце(утре ке му се јавам)
и кажи му дека во крапот не му се мешам, ама следното доаѓање ке му изедам 7-8 попадики.Патем кажи му на жацо да земе шприцер, а ти искоси ја тревата во двор.... Јас ке понесам апарат и нормално .....Нарезак (во случај да не ни стигне мезето ) А дотогаш ви посакувам многу здравје и полни батерии за следните репортажи....зошто оваа е веќе номинирана за репортажа на годината
......а јас иако преморен ке ја погледнам уште еднаш не затоа што ми е посветена токму мене....
..).............туку затоа што оваа репортажа го заслужува тоа......
Секоја чест за трудот
Абе.. ДАРЕ..виде рибче па сега ке ви ги изедам --ПОПАДИКИТЕ --па што мислиш дека правевме втората вечер
А.... ГОРАН.... може слободно да донесе пиење ке најдеме по пријателиве некое... РИБЧЕ ...да спржиме.
и Јагулата секако дека ке ти ја дадам за СПРЕМАЊЕ во земјена тава.
Бирај која сакаш оваа ..
или ОВАА..