Јас се извињавам шо ме нема редовно овде ама еве едвај најдов време за еден риболов да склопам со момциве.Обврски јеби га !
Збор два и од мене .... Компир немој да сереш за фаците и за твоите велелепни воблери
.... Коа така кажуваш прикаски воблерите неможат да дочекаат кутијата да си ја видат уште еднаш а не тебе да те видат свекор да станеш
Този цвјат више нема ни при теб.... аххахаха И следен пат ВЕТУВАМ со кој и да одам пента НЕ ПИПАМ !!!
Убав беше денот, на страна сите заебанции, риболовците си поминаа навистина убаво, а мене како добар шофер, неговото зелено височество г-дин г-дин компир ми дозволи да извадам една риба со неговиот мистериозен спортекс......
Лимун го носевме на реанимација после ударот на пастрмката, а неговата машинка на враќање ја оставивме во Дрисла....
Риболовот помина без капка “крстена вода “
чесен пионерски збор, и без мезиња како што јас сум научен да терам ... и секој си тераше своја работа.... Јас си возев а овие двајцава смислуваа тактики... Резултатот не беше лош...иако секој пат може и подобро....
Езерото беше стакло....бистро и со некоја нормална температура на водата.... риболовци немаше многу....Бабуш не посети и не предупреди дека се издаваат и дозволи веќе на нивните пунктови... Аххххх...... Козјак......неисцрпна убавина....непредвидлива дивина.... Рај за душата
..........Компир заборави да напише........покрај пастрмката, успеавме да видиме уште еден прекрасен скок на огромна риба.......најверојатно крап !!!
Поздрав од мене до следното видување.... Бистро !!!