4 kom, shimano 2.7m dubinki
3 kom century krapski ,voda koga ce vidat ne znam . ..
1 musicara Redington ceka da stane spin trska - ce bide nikogas kako me mrzi
1 Tenryu spin skapuva vo vizba .. . a milenik mi e , ama samo na suvo . ..
1 Zenaq mu pravi drustvo na tenryu od isti pricini
1 Daiwa tournament , za potezok spin , arno pisuvam postov pa se setiv , da ja pobaram kade e napikana , isto voda ne videla
1 Daiwa signature isto spin ...mislam deka ja probav ednas . . .
1 Shimano Antares , ubav toj moj Antares . .. .
1 Shimano Diaflesh , spin , mame mu ebav eve 10-12 li godini i ne se dava . .. .
ce go zaboravev Sportexot . .. .
1 CD graphcast4 li bese , blank , motka neotpeana ..blank uste dolgo ce bide
1 CTS blank salomonstilhead , hm . . . .. .ama sedi
1 United Composites 2.6 m ednodelen blank , motka nad motkite ama toa e toa za som , bar za mene i to sto mi e na um .. esenva ce go kompletiram.dilemata e dali luksuz i idei vgradeno vo nego kakvi svetot ne videl ili spartanski, minimalisticki , krajno lesen i upotrebliv. . .
Uste dva blanka od United , isto ednodelni treba da stignat .. . ..
Od sin mi nekoj teleskop , direktas , edna dve poevftini spin i toa e toa ...postari trski ne ni znam sto se moze da pronajdam . .
I EDEN UBAV SONCEV DEN se ce iskrsam , i ce gi napravam kolcinja za domati . .. i taka imam golem dvor pa da gi upotrebam A ce ostavam samo Antaresot i Diafleshot ,edini trski so koi imam kef da rabotam ..Niv da mi gi zeme covek treba da me ubie prvo , za se drugo boli me uvo !!
SPORTEX , kako mozev samo da go spomenam se prasm
Mozat da ni prodavat muda za bubrezi kolku sakaat .. i japoncite i amerikancite i site .Ama tek vcera uspeaa da skontaat i ednite i drugite kako se pravi trska .. ..od carbon i kevlar . Car nad carevite ako se prasam jas , neunistiv .. Put over , da ..malku trga vrvot napred . . ama taka i treba za trska sto treba da vadi ribi ,nema atrosenje nema pukanje i nema letanje na gorniot del . . . kako kaj spigot joint trskite .
Koga bi imal od kade da kupam KEV sea Spin 2.7m povtorno ....... ne bi se dvoumel ni sekunda .
Tolku od mene za trski /racki za lopati , kolcinja za domati i stapovi za orevi turkanje ...sve zemjodelie i ovostarstvo
Sovet od sevo ova ? Kupete si eden antares do 50 grama 2.7m eden Diaflesh do 100 grama i zivejte go zivotot ....AKo nekoj pokusva da ve ubeduva deka ima podobri trski ve LAZE ili pojma nema sto e toa dobra trska .Ova vazi za trski sto bile i sto ce bidat .Podobro nema da napravat , samo poloso . potanko , polesno ..DA ama ne za ribolov , samo za falenje po forumi .. .. . Otidov da pravam kolcinja za domati . .pozz