Zoki rib.prikazni НапишиCOLON |
Pomalce 50.000 denari investicvija a duri 240 novi ribi poveke ima vo vodata..
Cudna logika no taa e..ne se broi 20 ribari sto ke dojdat da fatat krap od 10+ i kolku pari ke ostavat ...
Znaes kolku pari ke ostavat,
ni eban denara.Ribolovot vo ezeroto ne se naplaca,znaci edinstven prihod mu e ako nekoj kupi riba koja sam ja ulovil ili ako sedne da jade i da pie vo restoranot.Psleden pat koga bev,na ezeroto pretstojuvase edna skopska ekipa,sto da ti zboram manekeni zivi oprema se po standard,ali za dzeb da se fatat nikako,kako zmija da imat vo nego.Koga jas stignav tie vece be tuka od prethodniot den.Jas vednas pivo meze naracav kelnerot trca nagore nadole.Popladne ide kelner so gazda Mome nosi edna tura pivo.Mi veli eve ova e od mene,zasluzivte,a ne ko onie od tamu me molea da ostanat dva dena,a kafe nesakaat da platat se si donele od doma.Neka se zaprasaat site sto go posetuvaat ezeroto,da imase karta za vlez od neko 6-7evra kako sto e po drugite komercialni ezera po sosedstvoto dali voopsto i ke idea tamu.Znaci primer jas sum bil na Ada Safari vlez 5 evra,parking za kolata uste tolku,a ribata moze samo da ja slikas,znaci kupuvanje ne doadza vo obzir........za kraj Gogomon e sepak najdobro komercialno ezero vo Makedonija,ribite se vo polna forma,a ne kako na nekoi ezera po MK(sandanski)kade gladuvaat koga ke ja zakacis ke ti umre na jadica