Голем поздрав до чуварите од Црн Дрим- Глобочица посебно до Тасим, мислам дека уште е таму за исцрпната информација за состојбата на Глобочица, не го знам човекот ама таков разговор по телефон ни со пријател рибар не се прави понекогаш. Бев три дена по ред на тој дел, еден ден на Глобочица, два на Добовјани, на езерото фатив три клена на дренка, на патеката кај теснецот, фаќаа и на рипче ама јас не пробав, доста ми беа, тежеа нецели 2 кг, другите денови јадеше мренка и поситен клен на шеќерац. Имаше екипи од Скопје дојдени на бојник ама незнам што направија, никој ништо не кажа. Мештаните го фаќаа кленот и на слива и тоа на потегот од Ложани до под Добовјани кај шталите, не дека го утепаа
, ама се вадеше по некој. Водата е падната повеќе од 2 метра за 2-3 дена и сега е стабилна. Слики нема зошто по пауза од три месеци неможев да и се изнарадувам на водата и рибата
а и бев како да сум правел сок од дренки. Толку од мене и ги читам коментариве за и на крапчииве и си викам фала богу што не сум крапчија, со извињење.