Jas imam koncesija na toa mesto za ribnik na 20 godini.Zad ova sto go kazuvam postojat verodostojni dokumenti bese totalno izmrezareno i vo nego imase samo gusteri, bese kako bara so mnogu mala kolicina na voda.Mestoto bese totalno ispusteno,nemase ispusten ventil,bese suvo ,odkako go namestiv ventilot, napraviv dezinfekcija na zemjata so negasena var, se napolni so voda ,napraviv laboratoriski merenja na vodata vo laboratorijata na Vodovod Bitola za koje imam soodvetni dokumenti.Pustanjeto na ribata, za koi poseduvam dokumenti bese snimano od lokalnata televizija ORBIS i izvesno vreme odese i reklama.Site ovie 7 godini kontinuirano poribuvam , imase mrest na ribite vo nego. Lani napraviv i vestacki mrest na krap i izvadov pomladok.
Imam dosta pari i vreme dadeno dodeka stignav do nekoj stepen.
Greskata e napravena vo izgotvuvanjeto na ribolovnata osnova koja e izlezena 2011god.
Vistinata e na moja strana, dokumenti imam, plakam redovno koncesija se nadevam deka ke se ispravi napravenata greska .POzdrav do site sportski ribolovci RAZGELE I BISTRO
Јас овде ништо не разбирам......ако е рибник се дава концесија на 20 години и несмее да има спортски риболов,ако пак е езеро за спортски риболов тогаш несмее да биде рибник и се издава концесија на 30 години...