Da znaes kako se kaam konecno sto gi imam vrakano ribite bar da znaev deka ova se desava ce si gi davav na nekoj sto bi mozelo da gi odgleduva vo drugo ezero bar fala ce mi recese.Neka pise nekoj koj ima komercialno ezero kaj sto dobro ja odgleduvaat ribata ako treba ce ja platam samo da ja trgnam od Vratnica bar ce znaam deka sum pomagnal na ribite.Do tolku moze da napravam za niv posto kako sto gledam od organiziranje za zastita nema fajde za zal.A i dobar pridones za ova napravija nekolkute slucki sto se imaja deseno i veruvam deka poradi toa dosta luge se trgnaa od zastitata,nikoj ne bi rizikuval da zastane na pat na nekoj koj so oruzje vo raka trgnal na ribolov.
Никогаш немој да се каеш затоа што си пуштил риба во езеро каде се искрала или се краде риба.
Ти си го направил своето, си дал придонес во зачувавњето на рибниот фонд на езерото, си се издигнал како риболовец над другите, а тоа што некој се решил таму да краде риба не би требало да те разочарува и изненадува.
Впрочем постои ли вода во МК акде не се носи или не се краде или барем некогаш се украло риба?
Ако гледаме така треба ни еден крап никогаш да не биде вратен назад.
Јас можам само да ти честитам што си вратил риба во езеро каде не мораш да ја вратиш, толку од мене, а ти размисли си дали би требало да ти биде криво или не?