www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 1:49 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3334353637ELLIPSIS112»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 8:56 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jун 26, 2011 9:24 pm
МислењаCOLON674
ЛокацијаCOLONLabunishta Struga
Toa e veke ojde ;) ke cekame drug pogolem dedomu ili babamu da ja fatime :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 8:58 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Јан 10, 2012 12:59 am
МислењаCOLON296
Bravo bate samir ti posakuvam pred se dobro zdravje i da ne raduvas i ponatamu so vakvi videa ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 9:05 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON674
Fala drugar :) Se nadevame ke ne sluzi sreka

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 9:09 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Јан 10, 2012 12:59 am
МислењаCOLON296
samo zdravje bate samir riba ima sekoj kapitalec si go ceka svojot ribar :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 10:56 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 1:56 pm
МислењаCOLON678
bidite pozdraveni vo ime moe jas edno znam deka mnogu noci nemam prespijeno doma za da go zacuvame globocicko ezero od ribokradci a kolku pati pukale so ogneno oruzje dali vo nas dali vo vazduh toa nemozam da go potvrdam a kolku pati sum skokal vo kasni noci u voda od toa pukanje i samite ne znajete zasto go nemate oseteno po vasite zivoti kolku pati od ribokradci sum jadel psovki i drugi navredi licno sam si znam kolku pati so palki ne napadnale ne znajete
a znajeto deka rabotam kako volonter CUVAR so moi paricni sredstva i svoje gubenje vreme nikoj ne me tera so sila ali edno me tera so sila ZASTO SUM RIBOLOVEC i sakame da go zastitme globocicko ezero od krivolovot
za drugoto sto zborite fati pusti toa je nisto samo rekla kazala jas kako ribolovec dal ca fatam edna riba vo mesecot ili ne nisto strasno ali mrezite se smrt za ribata imam uste mnogu sto da vi kazuvam ali edno se mislam dal ima nekoj sto moze da me razbere ili da me svati vo kakva polozba sme.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 11:02 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON674
Nemoze nikoj da te svati zatoa sto 95% od ribolovcite ke si gi spakuvaat trskite i pravo na ribolov dodeka vie gi brkate ribokradcite nekoj se prci i uziva pokraj ezeroto no toa ne e bitno bitno e sto ednus na 100 ke zememe riba i tolku dojde krajot ja sotrevme ribata od ezerata... kako i da e oslobodise od nervoza i uzivaj vo ona sto go imame ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 27, 2012 8:42 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПон Maј 30, 2011 11:28 pm
МислењаCOLON59
Tasim bratu,, abe na koj se pravdas,, neka si brkaat rabota,, se znaeme koj sme sto sme,, ekoloskata zabrana e pominata, toa sto nema uste koncisioner toa e kriva drzavata,, sto sega, nie ke gi cekame do dekemvri,, koj gi sisa,, se dodeka e sportski ribolov moze da kaze koj sto saka, i da glumi lazna skromnost,, jas mislam deka lovenjeto riba veke e 100 posto vo red,, zborime za sportski ribolov,, a rekla kazala,, e toa na narod usta nemozes da mu zatvoris, ama koj gi sisa, ako imaat problem neka si go resat,, vazno ti ni go cuvas globocicko kako oci svoi,, a ako mozat podobro ela izvolte, a ne da se krijat samo so negativni komentari,, aj da se vozdrzam i da ostanam kulturen, pozdrav Tasim,, sekoja cest za tebe.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 27, 2012 10:03 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... законот не забранува спортски риболов во Води кои немаат Концесија :!:

Те разбирам шо сакаш да кажиш со
спортски и дека мислиш на рекреативен ;) а законот го забранува рекреативниот риболов во време кога нема Концсија ... Невиден Парадокс :evil: ... у ствари, не е невиден Парадокс, туку: Скопско и сé е можно :twisted:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 27, 2012 10:36 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПон Maј 30, 2011 11:28 pm
МислењаCOLON59
Pravo da ti kazam, bas mi e gajle dali zakonot dozvoluva rekreativen ribolov koga nema koncesija, mislam deka go svati toa vo predhodnoto sto go napisav,, a znaes zosto ,, zosto da ima za nas sportskite ribolovci kazni koga fakame riba koga ribata e izmrestena veke,, a da nema kazni za tie sto ne si ja rabotat rabotata i cekaat pola godina i poveke da pomine za da dadat koncesija??????? Dosta site se krijat pozadi toj zakon, nemoze site da patime zaradi dva trojca luge sto si igraat k.. tasak

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 29, 2012 12:10 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON674
Vrie od skobus na Globocicko... se gledaat kako svetkaat pokraevite stotici stotici skobusi pokraj obalata na ezeroto

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3334353637ELLIPSIS112»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 11 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum