Туку пошто ме рчна каде ме боли, бидејќи многу време и енергија потрошив на езерото Треска во Сарај, да си кажам уште нешто кое беше капак на се во врска со Треска.
Кога требаше да се организира изловот на риба од езерото Треска, МРФ (на мое барање) испрати информација до сите здруженија да испратат свои луѓе и да учествуваат во изловот. Рибата требаше да се разнесе по цела Македонија, а заинтересираните здруженија требаше да учествуваат во изловот и да си го организираат транспортот. Да дојдат да си изловат и да си однесат крап, костреш, пастрмка, црвеноперка, деверика, клен и др.
Знаеш ли кој испрати свои луѓе на езеро? НИКОЈ. Беа присутни само луѓето од мојата екипа. Да не ме разберете погрешно, тоа беа моите пријатели риболовци од Скопје, луѓе од МРФ и моите пријатели од Вардар. ТОЛКУ.
Јас се извинувам , се зачленив во Рибар 2011 на почетокот на оваа година , но да ја имав оваа информација како поединец ке дојдев со пријатели - риболовци . Верувам дека ако Рибар 2011 имал ваков допис ке реагирал и ке бил присутен . Не знам за која година се работи па несакам да шпекулирам .