sekoj so razlicen karakter, ..jas postuvam se dodeka ne pocne da mi smeta, kaj sto lovam,,,
znaci krapskiot ribolov e so podolga kampanja , i za vreme na taa kampanjka ke se sretnes so poveke ribari,,
ima nekoj sto baraat carevka,, boili,, nekoj sistem,, kafe pijat kaj nas, znaci se vo granicite na normal;ata,, se dodeka nekoj ne ti vleze na mesto,,sto mene ne mi se slucilo... i nedaj boze da ti go rasipe ribolovot,,,
hranata za krap ne e bvas evtina i vremeto povrzano so nea, zatoa maxsimalno pozicijata da ti bide sto po mirna , za da imas rezultati,,
druga rabota,, velesko e specificno ezero sto segde ne mozes da vadis riba od obala,,, zatoa nosime camec i toj camec sluzi samo da se vleze i da se vadi riba od nego,, e sega imas prijateli koj neznaaat, ti go baraat camecot da pecaat karas, a ne mozes da im objasnis deka so toj camec treba da vadis riba,, uste postrasno galama na mestoto narocito pustanje kotvi dodeka cekas udar
ima mnogu situacii koj nekoj od neznaenje ti rasipuvaat, a pa tie od znaenje , za mene se navistina pedercinja, koj vo moja blizina nikogas gi nemalo.. ribolovote nepredvidliv vo zavisnost od situacija, i kakvi ribari imas okolku tebe,,samo edno znam,,koga gi nema e najdobro,,,,