Драги колеги да размениме збор или два за да се направи продолжение на оваа интересна дружба али прво да кажам збор два што стекнав импресија од луѓето таму.Мислам дека сите знаеа дека дружбата ќе ја реши 1 риба и ништо повеќе нема да се фати втората беше голем бонус слушав коментари "како у када да фрлам" "за луѓето дојдов риба знам нема да има " и слично.Мое мислење е дека се беше убаво и пак би отишол фантастично си поминав и тоа најискрено кажувам најдобар провод до сега.Но треба да се размисли малку за главната работа за која ние одиме РИБАТА сите се фатија клен,пастрмка нели они се престиж
Што фали на одење на вода кај што има штука,костреж,сом и слични риби ? Има купишта помали езерца што имаат најмалце 3 вида предатори пример стрежево,паљурци,селемлии има тук таму уште некои води.Сега знам дека повеќето од вас се љубители на кафана и келнери али како прави рибари што би било тешко да се направи една добра скара ? Един проблем го гледам е како ќе се донесат столчиња,маси,тенди но на добра организација тоа не би створило проблем.
Мене што ми текна нешто интересно е да се направи вториот дел на Паљурци поради неколку причини.
1.Има патишта лесно се стигнува и паркингот не е проблем.
2.Има веке направено места за одмарање и со малку дотерување све ќе биде тип топ
3.Имаш град на неполни 3км за недајбоже или ако зафали јадење пиење евентуално од Паљурци да се отиде у кафана пошто знам таа опција повеќе ви се допаѓа.
4.Има 3 вида предатори клен,костреж и сом кои се релативно лесни риби за фаќање не бараат специфична опрема.
5.Има простор за многу луѓе може да собере не 40 туку 400 рибари.
6.Концесионерот е добар се грижи за езерото порибува пази од мрежари и парите од дозволи ќе му се најдат плус тоа ако се пориби уште подобро ќе биде за во иднина крапџии да се натпреваруваат.
7.Мала рекичка се влива во Паљурци што може малце река/езеро искуство да се направи
8.Приметив имаше пливкароши на мавровско и за нив ќе има место да си пецкаат.
Но исто така гледам некои не толку негативни страни.
1.Знае некогаш лош ветар да има но тоа може да се лесно избегне со менување на позиција од искуство знам
2.На некои луѓе далеку ќе им биде за да дојдат али кога можат луѓе од Србија да доаѓаат зашто па да не некој од Македонија
И ве молам ако се прави ова немој да бидне у март или април месец може фино лепо у јуни,јули,август,септември,октомври кога нема какви било забрани и да си пецаме на раат.
Плус тоа го иаме нашиот Живко од Богданци кој може да помогне околу организација да види со концесионерот и езерото најдобро го познава за дополнително наштелување на планот.
Јас тука сум имал и ќе имам многу убави моменти бидејќи местово не разочарува летниот период особено без риба не сум се вратил дома !!!
Критики чекам и да се развие малку темата ви се допаѓа не ви се допаѓа држ недај
Поздрав и бистор