www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 23, 2024 9:54 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ] 
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Спин дружење втор дел
ТемаИспратеноCOLONПет Aпр 26, 2013 11:14 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Драги колеги да размениме збор или два за да се направи продолжение на оваа интересна дружба али прво да кажам збор два што стекнав импресија од луѓето таму.Мислам дека сите знаеа дека дружбата ќе ја реши 1 риба и ништо повеќе нема да се фати втората беше голем бонус слушав коментари "како у када да фрлам" "за луѓето дојдов риба знам нема да има " и слично.Мое мислење е дека се беше убаво и пак би отишол фантастично си поминав и тоа најискрено кажувам најдобар провод до сега.Но треба да се размисли малку за главната работа за која ние одиме РИБАТА сите се фатија клен,пастрмка нели они се престиж :D Што фали на одење на вода кај што има штука,костреж,сом и слични риби ? Има купишта помали езерца што имаат најмалце 3 вида предатори пример стрежево,паљурци,селемлии има тук таму уште некои води.Сега знам дека повеќето од вас се љубители на кафана и келнери али како прави рибари што би било тешко да се направи една добра скара ? Един проблем го гледам е како ќе се донесат столчиња,маси,тенди но на добра организација тоа не би створило проблем.
Мене што ми текна нешто интересно е да се направи вториот дел на Паљурци поради неколку причини.
1.Има патишта лесно се стигнува и паркингот не е проблем.
2.Има веке направено места за одмарање и со малку дотерување све ќе биде тип топ
3.Имаш град на неполни 3км за недајбоже или ако зафали јадење пиење евентуално од Паљурци да се отиде у кафана пошто знам таа опција повеќе ви се допаѓа.
4.Има 3 вида предатори клен,костреж и сом кои се релативно лесни риби за фаќање не бараат специфична опрема.
5.Има простор за многу луѓе може да собере не 40 туку 400 рибари.
6.Концесионерот е добар се грижи за езерото порибува пази од мрежари и парите од дозволи ќе му се најдат плус тоа ако се пориби уште подобро ќе биде за во иднина крапџии да се натпреваруваат.
7.Мала рекичка се влива во Паљурци што може малце река/езеро искуство да се направи
8.Приметив имаше пливкароши на мавровско и за нив ќе има место да си пецкаат.
Но исто така гледам некои не толку негативни страни.
1.Знае некогаш лош ветар да има но тоа може да се лесно избегне со менување на позиција од искуство знам :thumbs_up:
2.На некои луѓе далеку ќе им биде за да дојдат али кога можат луѓе од Србија да доаѓаат зашто па да не некој од Македонија
И ве молам ако се прави ова немој да бидне у март или април месец може фино лепо у јуни,јули,август,септември,октомври кога нема какви било забрани и да си пецаме на раат.
Плус тоа го иаме нашиот Живко од Богданци кој може да помогне околу организација да види со концесионерот и езерото најдобро го познава за дополнително наштелување на планот.
[ img ]
Јас тука сум имал и ќе имам многу убави моменти бидејќи местово не разочарува летниот период особено без риба не сум се вратил дома !!! :D :D
Критики чекам и да се развие малку темата ви се допаѓа не ви се допаѓа држ недај :D
Поздрав и бистор :fishing:

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Спин дружење втор дел
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 29, 2013 12:50 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Илчо, најбитно од се е популацијата на риба, добро е прво да се види некој да прикаже изваден клен, костреж и посебно сом на варалица на езерото, па после да се прави моабет,.....ако популаијата е таква да некој пред 5 години извадил сом на кашика, тогаш ич не го рачунај сомот,...а и со другите 2 предатори треба да се види која е популацијата, ама нема на моабет у стилот “абе има многу сом, костреш и клен“, туку реално со видливи улови

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 29, 2013 2:00 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Aвг 16, 2012 10:10 am
МислењаCOLON923
Moe mislenje deka SPIN druzhenjeto treba da se povtori(i toa nekolku pati).Prifakjam da se povtori isto na MAVROVSKO,mozhe DEBARSKO,BEROVSKO,GLABOCHICA,sakam da se povtori vo vodi kade shto ima salmoidna riba i klen,mozhe i mrena da dade na vobler,a navedenite vodi se poznati po ribolov so spin tehnika i po ulovi.Ne e voopshto bitno dali ima restorant vo blizina ili ne,kobasichki na zhar kako se vkusni pa ushte na stapche nametnati a i skara golema mozhe da se sredi,ima poznati lugje-ribarishta na forum dokazhani a mislam deka ima i drugi skrieni talenti okolu skaradzistvoto.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 29, 2013 8:19 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Crven НапишиCOLON
Илчо, најбитно од се е популацијата на риба, добро е прво да се види некој да прикаже изваден клен, костреж и посебно сом на варалица на езерото, па после да се прави моабет,.....ако популаијата е таква да некој пред 5 години извадил сом на кашика, тогаш ич не го рачунај сомот,...а и со другите 2 предатори треба да се види која е популацијата, ама нема на моабет у стилот “абе има многу сом, костреш и клен“, туку реално со видливи улови
Mestoto e fantasticno nema na sto da skines i da sakas bidejki dnoto e pesok,a nema granki i razni gluposti.Za ribniot fond hmm.. positni primeroci ima kupista cak sto vise jas gi vrakam nazad nemam ic korist od niv merak neviden i refleksot go izostruvash jas lani letoto skoro sekoj vikend preku vikend odev tamu striktno da pecam na spin i nitu ednas ne bev razocaran.Sega imam u plan za 1maj/veligden da odam na jug pa ako imam slobodno vreme bash ke otidam do paljurci i so Zivko ke popecame ke vidite deka ima riba.Ne mi e jasno zasto site ste se fatile za edni isti pa isti mesta.... ako e za taka ja vishe nikad ne treba da idam na mavrovsko prv put odam spokinav nekoj blinker od 40 dushi 2 ribi od karta treba da go brisham :D

Moe mislenje e deka poiskusnite mozat podobro od mene da fatat bidejki jas imav mamki nameneti za kostrez klenovite usput gi fakav.
Neznam kako sakate vashe si e toa za mene Paljurci e zakon i red edno vreme mislev bogdanski zet da stanam za pocesto da odam ali posle pocnav da dremam na vardar pa gevgeliski ke stanuvam :lol: :lol:

A toa poznati ne poznati mesta za spin tehnika ne mi se zbori na mavrovsko se sukapavme fakajki ribi.
Na paljurci 95% od ribolovot e cekanje krap,karash,crvenoperka i plashka koga ja ima kupista kaj bregovite juli,avgust mesec dodeka kostrezot i klenot nikoj ne odi tolku celno da gi lovi dodusha mene mi se smeeja koga im kazav deka "vrtam" za kostrez ali koga izlegoa 3-4 ubavici se namutrija i prodolzija plaska da fakaat :lol: :lol: :jane:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 29, 2013 9:22 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
abe daj na reka da ja opravime...reka treska :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 29, 2013 9:54 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Izlezeto od zonata na udobnost otidete na nova voda,a ne edni isti 3 mesta mi gi zborite bidete mazista :lol: :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Aпр 30, 2013 2:22 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
epa tije ni se vodite...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Aпр 30, 2013 10:35 am 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
More jas cekam ezerce nekoe da se napuni so shtuka posle prodavam sve oprema osven 2 spin trski i edna vikendica gradam tamu :D Vie ste po blagorodnite ribi klenot i pastrmkata,a ja ucam da gi brkam razbojnicite kostrezot,shtukata,somot,smugot tie takvite banditi :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Aпр 30, 2013 11:12 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Aвг 16, 2012 10:10 am
МислењаCOLON923
Илчо НапишиCOLON
Crven НапишиCOLON
Mestoto e fantasticno nema na sto da skines i da sakas bidejki dnoto e pesok,a nema granki i razni gluposti.Za ribniot fond hmm.. positni primeroci ima kupista cak sto vise jas gi vrakam nazad nemam ic korist od niv merak neviden i refleksot go izostruvash jas lani letoto skoro sekoj vikend preku vikend odev tamu striktno da pecam na spin i nitu ednas ne bev razocaran.Sega imam u plan za 1maj/veligden da odam na jug pa ako imam slobodno vreme bash ke otidam do paljurci i so Zivko ke popecame ke vidite deka ima riba.Ne mi e jasno zasto site ste se fatile za edni isti pa isti mesta.... ako e za taka ja vishe nikad ne treba da idam na mavrovsko prv put odam spokinav nekoj blinker od 40 dushi 2 ribi od karta treba da go brisham :D

Moe mislenje e deka poiskusnite mozat podobro od mene da fatat bidejki jas imav mamki nameneti za kostrez klenovite usput gi fakav.
Neznam kako sakate vashe si e toa za mene Paljurci e zakon i red edno vreme mislev bogdanski zet da stanam za pocesto da odam ali posle pocnav da dremam na vardar pa gevgeliski ke stanuvam :lol: :lol:

A toa poznati ne poznati mesta za spin tehnika ne mi se zbori na mavrovsko se sukapavme fakajki ribi.
Na paljurci 95% od ribolovot e cekanje krap,karash,crvenoperka i plashka koga ja ima kupista kaj bregovite juli,avgust mesec dodeka kostrezot i klenot nikoj ne odi tolku celno da gi lovi dodusha mene mi se smeeja koga im kazav deka "vrtam" za kostrez ali koga izlegoa 3-4 ubavici se namutrija i prodolzija plaska da fakaat :lol: :lol: :jane:
Pa ti bre sakash od prvo odenje odma riba da fatish?-Za MAVROVSKO ti treba kilometrazha da napravish okolu ezeroto,ne go zemaj za merilo SPIN druzhenjeto shto se odrzha na 21.04.Tuka akcent beshe staven kako za prv pat da se organizira takvo druzhenje(izleze prekrasno),za riba se znaeshe deka kje bide takva situacijata,visok vodostoj,ladna voda i skoreshna promena na sostojbata so voda.Zatoa pak slednata nedela na 28.04. koga bev na istoto ezero,klenot rabotezhe mnogu ubavo,nesakam da spomnuvam kolichina i kgr na ribata shto se izvadi.Sliki nemam zatoa shto neznam da slikam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 02, 2013 10:28 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Kako sakate taka mene ne mi pravi razlika u zivot ama bash ic moe e da vi dadam predlog ako se soglaast dobro,a ako ne pak dobro :D
Jas na prvo mesto sum ribolovec i odam po riba da fatam toa e poentata neli ;)

Mestoto gi ima site uslovi,a se sprotivno od toa e odenje kontra bezpotrebno ili od inat.

Shto se spomnaa drugi mesta retko nekoj da lovi od obala tamu 99% od ribolovot e so camec i trolling ili nekoj da si frla od camecot.

Dogodina ako e ist datum cisto sumjam deka ke odam podobro ke otidam na nekoe drugo druzenje ili koa se sedi u kafana.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ] 

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 12 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY