Уште една..Благодарност за нашиот голем пријател г-дин-Васил кој несебично се понуди за помош .
Впрочем сакавме малку подобро да се запознаеме па така нашиот Васил одвои од нрговото драгоцено време и ме пречека во Софија на моето патување за Малта .
Неколкуте часа проведени со овој во душата голем човек беа исполнети со разговори а риболовот воопшто,и тука се покажа неговата несебичност за да помогне на колегите риболовци кои ја бараат неговата помош за да дојдат до подобра и поквалитетна опрема од Бугарија, но не е само тоа во овој случај ми помогна со тоа што ме причека на автобуската станица во Софија во 04,00 наутро и беше со мене некаде до 09 ,00 на Аеродром ,ми понуди да ме одвезе на аеродромот ,доручек и возење низ градот едно четириесетина километри чисто да се прошетаме за да изгубиме малку време .
Тоа е човек со голема душа и срце што уште еднаш се покажува дека овој наш форум ..РИБАР 2011..на да ближува луге насекаде низ светот.
голема ..БЛАГОДАРНОСТ..г-дин ВАСИЛ.
Некоја фотографија на аеродром
Како будно внимава на мојата опрема.
Компир футролата издржа ,опремата односно трските останаа неоштетени ..и тебе сум ти БЛАГОДАРЕН.
П.С.тоа е ..ДРУГАРСТВО..