Или неможете да ме разберете или нејкете да разберете,единствено Сашо изгледа ме разбра.
Јас на неколку наврати одејки надолу по повардарието наидов на многу ЛУГЕ на кои им требаше помош.Помош во флаширана вода,некоја конзерва....итн...итн.Исто така имаа проблеми од долгото пешачење,имаа рани по нозете.Помошта ја замислував во собирање на флаширана вода,конзерви,аналгини,бивацин за рани....хидроген за испирање....ама очигледно не ме разбравте...или нејкете да разберете ....а пишував Македонски.Не барав од вас да филозофираме од каде се....кој се ...какви се....и кој е крив за нивната и нашата ситуација.Јас барав само идеа и начин како ние како обични луге можеме да помогнеме на луге кои се на мака....и ништо друго!!
Да Борис,во право си...црвениот крст си ја врши својата работа....но по социјалниве мрежи редовно имаат барање за волонтери за достава на помош....а јас сам се понудив ако нешто собереме,јас самиот ке се растрчав и ке доставев на мој трошок.....
Се на се,ви благодарам....иако ова пропадна.
П.с...до Васил...Василе мојот смешко во постот беше само контра реплика кон младиот риболовец....а Софија не е ништо подобра ни полоша од Скопје....познато ми е!!!
Јас донирав....а за мене...после постов.....тоа е сега најважно!!!