Zosto da pomislam deka mi ides kontra? nemam pricina,pisuvas kako ti gi gledas rabotite. e sega ,tuka e razminuvanjeto,sto podrazbira nekoj pod ''akanje''po reka.Mojot ribolov nikogas ne e ednodneven,znaci obavezno edno ,dve ili tri nocevanja,zatoa sto odenjeto kade jas lovam e komplicirano ,odzema mnogu vreme.Kako jas sum odel po klen? Stanuvas rano ,daleku pred da ozgree sonceto,so prvoto providuvanje.malo rance na grb so eden sendvic,voda nekolku vobleri i cao logor..se gledame pred stemnuvanje za vecera.Za toa vreme izoduvam najmalku 15-20km(dvata pravci.znaci da se vratam kaj drustvoto) 80% od vremeto sum vo voda,nekade do granicata na propustanje na kombilizonot (moras tuka da pomines,strmi obali od dvete strani) nekade do kolena,ali najcesto do pojas.Dobar del od toj pat e proviranje niz lavirinti od granki,calii kapinki,suvi stebla naneseni od rekata.A vo leto temperaturite se visoki tamu, i ne da se ispotis,nego gol da odes ne pomaga.jas najcesto gi nosev naopaku
disecite vo rana prolet (koga zmiite uste ne se bas rassetani kako treba,posebno gi nema vo rekata,vo voda) a koga e najzesko ,znaci leto .neopren pa crkni vnatre od smrdea
bas zaradi moite prijateli poskokot i sarkata.. pristapot do tie mesta na Crna reka e zaeban,nema vozilo do tebe i koga ce ti tekne begaj doma.Bog znae sto bi se slucilo ako nekogas ne kasne zmija tamu...i sto e najtragicno,mnogu pati odam potpolno sam vo takva avantura.Ama ete ,nagonot preovladuva nad razumot
Ovaj referat go napisav da polesno se svatime,koj kade i kakov ribolov praktikuva.
Sto se odnesuva do disenjeto i jas (pokraj toa sto sam go primetiv za site tie godini koristenje ) pratam mnogu stranski forumi,posebno USA ,na dosta sum i aktiven clen.I veruvaj mi site go kazuvaat istoto,posebno onie koi praktikuvaat surf ribolov od obala,znaci cel den do pojas vo more i frlaj kako manijak za toj eden griz... znaci potat .A kako e vozmozno toa sto ti pisuvas bas bi sakal da procitam ,ako znaes da me upatis kade da citam? Sepak zboruvas za ponova tehnologija,moite se kako napisav odamna kupeni.