Sekako ke bidat izgrebani nozevite na pocetokot dodeka da naucis sto i kako se pravi ali zatoa "poebi" 2-3 kineski nozevi posle ke si nemas maka,a i za grebanjeto ima lek
_________________ Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.
fala za sovetite.
za sega go zemav toj na Fiskars od Lukoil, bas e ostar list hartija parce ja prai.
sledno nesto planiram od celik RWL 34 racna izrabotka...
Imam eden proekt noz da sredam veke 2 godini Edno sto ne mi se dopaga e toa sto e srebren pronajdov prelesen i skoro bez pari nacin kako da se pocrni zelezoto bez da se unisti no samo deluva rgjosuvacki celici za nergjosuvacki neznam kako moze da se napravi.
Imam negde staveno slika od eden ogromen noz sto go imam futrolata od kafenkasta ke ja pravam crna rackite ke gi napravma crni i seciloto crno odnosno temno sivo ke dojde i vo sushtina toa e toa.
Za rackite u zelezara se prodavalo nekoe si nesto (poim neam kako se vika) go potemnuva drvoto,a za kozata uste nemam poima kako ke ja isfarbam crna. Nesto sto pronajdov na youtube a priroden nacin se stavaat rgjosani shajki i celica volna u tegla polna so ocet se ostavaat da stojat mesec dena ili taka nesto potoa so toa moze da se isfarba kozata,a temninata zavisi kolku sloja ke se nanesat.
_________________ Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.
Колку што можам да видам се работи за Rostfrei нож. Види кај има Solid Carbide Drill Bits и буши со таква. Еве како изгледа.
Чичко Столе многу битно е додека се буши во ножот, бормашината да е фиксирана и да се подмачкува по малку уље на самата бургија за да се избуши ножот како што треба. А еве ти и видео:
Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Кој е Присутен
Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости
Вие Не може да поставите нова тема на овој форум Вие Не може одговорите на теми на овој форум Вие Не може да промените мислења на овој форум Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум