www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 6:15 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2930313233ELLIPSIS62»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Ножеви
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 2:27 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Deksa НапишиCOLON
Svedskive Mora dobri se ili ne?
НЕ.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:16 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Deksa НапишиCOLON
I sto bidna se? Svedskive Mora dobri se ili ne? Gerber Bear Grylls ili Smith & Wesson? Se iznacitav na temava, eden kup informacii, dajte kazete sto da odberam.....
Imav porano od Bratstvo Edinstvo Rambo noz ama kojznae kaj go izgubiv, srce me boli.... Ako nekoj go najde, mojot e :)))
Kolega za Gerberite tie na Bear Grylls razlistaj po youtube ima nekoi interesni stvari poveketo se pozitivni ali ima i negativni.
Ako e marka nemora da znaci dek e kvalitet imam eden noz kupen evtin projde sekakov vid na tortura ruzen e plashilo ali drzi ostrina i ne se dava pred mesec mozda dva koga bev po riba edno staro drvo godini unazad me nervirase na edno mesto so drugarot zapnavme so nozot go sredivme debelina precnik neka e bil 10-12cm ama ne napred nazad vlecenje nego go stavas nozot i odozgora go udiras so drugo drvo.
Neznam kolku se gleda na slikive ali treba nozot da e CRN no e srebrenast ja izgubi bojata koga se igrase so ogan :D
[ img ]
[ img ]
[ img ]
Na "sonce" mnogu sto stoi :D
[ img ]
Nekad nesto pisuvalo tuka
[ img ]

Sto spomna od tie starite imam i takov Diverzantski noz imam od nego sliki stavano neznam kolku strani unazad i e neunistlivo nesto !
Nozot e vid na alat i najnormalno se troshi ne gi stedam nitu vo ostrenje nitu vo rabota ovoj na slikata posleden pat go ostrev i so turpija so cel da go napravam pod agol koj jas go sakam 17 stepeni gore dole go srediv na oko.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:17 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПет Jун 14, 2013 2:51 pm
МислењаCOLON88
ЛокацијаCOLONSkopje
Jas najdov 4 nozinja sto mi fatija oko, sega ke vi pratam linkovi, pomagajte za izbor :)

http://www.ebay.com/itm/Smith-Wesson-Re ... 461f518eef

http://www.ebay.com/itm/New-Smith-Wesso ... 2ed041acd4

http://www.ebay.com/itm/Smith-Wesson-sh ... 4ad51e5bb2

http://www.ebay.com/itm/Folding-Type-Fo ... 27e343c5d6

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:19 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Третиот :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:20 pm 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON88
ЛокацијаCOLONSkopje
Филип НапишиCOLON
Третиот :D
I mene nekako toj najvekje mi se dopagja

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:23 pm 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON88
ЛокацијаCOLONSkopje
Илчо НапишиCOLON
Deksa НапишиCOLON
I sto bidna se? Svedskive Mora dobri se ili ne? Gerber Bear Grylls ili Smith & Wesson? Se iznacitav na temava, eden kup informacii, dajte kazete sto da odberam.....
Imav porano od Bratstvo Edinstvo Rambo noz ama kojznae kaj go izgubiv, srce me boli.... Ako nekoj go najde, mojot e :)))
Kolega za Gerberite tie na Bear Grylls razlistaj po youtube ima nekoi interesni stvari poveketo se pozitivni ali ima i negativni.
Ako e marka nemora da znaci dek e kvalitet imam eden noz kupen evtin projde sekakov vid na tortura ruzen e plashilo ali drzi ostrina i ne se dava pred mesec mozda dva koga bev po riba edno staro drvo godini unazad me nervirase na edno mesto so drugarot zapnavme so nozot go sredivme debelina precnik neka e bil 10-12cm ama ne napred nazad vlecenje nego go stavas nozot i odozgora go udiras so drugo drvo.
Neznam kolku se gleda na slikive ali treba nozot da e CRN no e srebrenast ja izgubi bojata koga se igrase so ogan :D
[ img ]
[ img ]
[ img ]
Na "sonce" mnogu sto stoi :D
[ img ]
Nekad nesto pisuvalo tuka
[ img ]

Sto spomna od tie starite imam i takov Diverzantski noz imam od nego sliki stavano neznam kolku strani unazad i e neunistlivo nesto !
Nozot e vid na alat i najnormalno se troshi ne gi stedam nitu vo ostrenje nitu vo rabota ovoj na slikata posleden pat go ostrev i so turpija so cel da go napravam pod agol koj jas go sakam 17 stepeni gore dole go srediv na oko.
Volcko ne se somnevam za nozot, a bogami i futrolata e odlicna. Gerberite gi zemaa 2-ca moi drugari, ama iskreno ne gi ni imaat koristeno, gi kupija povekje kako suveniri pa zatoa prasuvam od nekoj so iskustvo na koristenje :) Fala na sovetot.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:27 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Jas bi kazal za vtoriot bidejki ne sum ljubitel na nozevi sto se preklopuvaat i nemam verba u kocnicite :D
Inace i tretiot noz e maneken :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:31 pm 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON88
ЛокацијаCOLONSkopje
Илчо НапишиCOLON
Jas bi kazal za vtoriot bidejki ne sum ljubitel na nozevi sto se preklopuvaat i nemam verba u kocnicite :D
Inace i tretiot noz e maneken :lol:
Dali sum imal iskustvo so nekvalitetni nozevi ili neznam sto, ama i ja ne sum mng zadovolen od preklopuvanje, mi se rasklatuvale cesto, ali manekence e trojceto tocno :)

Vtoriov e po taka obicen, ama toa ne znaci deka e po losh.

Da frlam petka-glava a? hehehe

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:32 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
илчо
таков анџар се смета како да оружје и можи и да ти го некој одземе и казна да платиш- емил има такво искуство

нож се зема да е со мало сечило - како оној герберот, да можеш да си збркаш работа околу јадење и такви некои поситни дрангулии
- за дрва цепење - се зема секира :D или пак рачна пила ако ти смета некоја гранка да ја средиш

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 3:33 pm 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON88
ЛокацијаCOLONSkopje
spiro_jas НапишиCOLON
илчо
таков анџар се смета како да оружје и можи и да ти го некој одземе и казна да платиш- емил има такво искуство

нож се зема да е со мало сечило - како оној герберот, да можеш да си збркаш работа околу јадење и такви некои поситни дрангулии
- за дрва цепење - се зема секира :D или пак рачна пила ако ти смета некоја гранка да ја средиш
Spiro ne e fer Oki da sheta so Kami, a na mene i na Volcko da ni gi odzemaat :))))

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2930313233ELLIPSIS62»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 1 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum