ајде да им ги скратиме малку маките на оние кои што се мислат која јадица да ја одберат
-секој нека си каже негово искуство и што тој преферира и користи
- кој е за ефтина јадица и каде има доста кинење а нема крупни примероци на скобал слободно нека си земе
од овај модел на јадици од Мустад, ама не со окце него сплоснатите и тоа бр 10 и бр 12 инаку се викаат Лимерик(името им означува Фома на јадицата исе употребува кај повеке производители)
јас со овие јадици сум почнал во младоста и ден денес ги имам како опција во елекот - па од носталгија знаам да врзам од нив многу пати
- добра јадица која исто така ја користам и ја имам по опремата e од ГАМАКАТСУ серија 2110 i 1060
,
-од 2110 10ка и 12ка големина
-инаку 1060 - е доста јака јадица и е малку подебела ама е доста оштра и од оваа серија ги користам и ги имам при рака овие модели - 14ка, 12ка, 10ка, 8ка
последно време ги работам и SASAME јадиците од моделите на KAIZU и WORMER од двата модели имам бр. 10 и бр. 12
,
тоа е моменталниот арсенал кој го практикувам да го носам со мене - се дури има каде да се најдат овие модели и фирми, кога ке нема ке бараме некоја друга алтернатива за што и ја отварам оваа тема, сигурно некој преферира нешто друго па не е на одмет да се проба
бистро !