vo dilema sum dali na nekoi trski kade drzhachot bil gore fabrichki pametno li sum napravil so toa shto sum go montiral najdole po nekoja moja navika.
shtom fabrikatta reshile da bide tamu najverojattno i tamu mue mesttoto
sigurno taka e najpravilno balansiran.
jas obichno go vrzuvam tri prstta nad dolnotto kapache od trskatta i taka mise site vrzani.
nie zada dobieme na shto povekje dolzhina i najdole go vrzuvame i rakatta ja ispruzhame shto povekje mozheme.
IMA LI POTREBA ODD TOA?
gledajki mnogu videa od sosedna srbija kade ribolovat na mnogu pogolemi reki od kajnas zakluchiv deka od tolku mnogu rechni ribari kajniv nikoj nego premestuva ili vrzuva dole drzhachot za mashinkka kako site nije kajnas.site si ribolovat vo fabrichki pozicioniranatta mestopolozhba.
dali e navika,kult,obelezhje deka sme makedonski ribari,tradicija....neznam kako da go objasnam ovoj fenomen shto se sluchuva samo kajnas.
mnogu mie vashno koa go mestam najdole tochno da go pogodam kade sakam bidejki malku ako promasham od zamislenoto vekje trskatta nemi lezhi na raka i go gubam merakot pa pak sve od pochettok a i so sekoja mashinka prikazna za sebe se sluchuva.so nekoja se balansira so nekoja ne...
planiram na edna trska da go vrattam kaj shto beshe fabrichkiot i da probam kako ke ide rabottata pa zatoa i ja otvaram temava da vidam shto mislat drugite kolegi.
vashe mislenje i iskustvo okolu ovaa problemattika?