Znaci kako sto se gleda od naslovot si kupiv Tica Scepter GTB 6000 i vaka od prv pogled sum prezadovolen i ne se kajam sto bas niv gi odbrav.
Ke spodelam nekoja slika i edno moe krato viduvanje vaka od prva so nekoi informacii koi jas gi barav po net a nemozat da se najdat.
Mozda ke mu se najdat na nekoj.
Prvo karakteristikite sto gore dole sekade se naodjaat
Tica Scepter GTB 6000
7+1 lageri
Instant Anti-Reverse
Anti Twist Rotor
Worm Shaft System
Aluminijumska Long Cast Špulna 6000 kapacit 0,30-310m,0.32-270m,035-230
Aluminijumska dlaboka rezervna špulna 10000 kapacit 0.50-260m
Mogućnost postavljanja ručice na levu/desnu stranu
Ergonomski rukohvat ručice
Jaka alu ručica, extar dugačka - 85 mm
Glavna osovina od nerđajućeg čelika
Titanijumski Line Roller
Prenos 4,1:1
Težina 620 gr
Masinkite doadjaat so dve metalni spulni sto e dosta retko kaj poeftinata klasa,a i dosta kvalitetno obraboteni.Primer mi izgledaat pokvalitetno od spulnite kaj Okuma.
Da dodadam samo deka spulnite se so dijametar od 7 santimetri.
Imaat edno dosta pametno izvedeno resenie konecot pri motanje da ne vleguva pod spulnata,sum videl so postavuvanje cetkicki na samiot rotor ali vaka ne.Stanuva zbor za edni plasicni krilca da gi narecam na dnot na samata spulna koi vleguvaat vo specialen zleb na rotorot i so toa konecot nikako nemoze da dojde do osovinata i da se zamrsi.
Samiot preklopnik e izraboten od dosta debela zica sigurno 3-3,5mm,a i pogonskata osovina e dosta debela 5-6mm i kako pisuva vo specifikacijata izrabotena od nerdzosuvacki celik,gospod ne gi krivi.
Kako i da e dobro ke legnat vo par so JRC stapovite,pa ako dade gospod da gi seftosam so nekoj krap nemora golem
na velesko ovoj vikend.
Tolku od mene pa moze i nekoj drug vlasnik da dodade po nesto za niv,inaku masinkite se od najnovata serija i pretrpele mali kozmeticki izmeni vo bojata kucisteto e crno sto mene licno povece mi se dopadja od prethodnoto sivo.