www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 02, 2024 9:38 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8182838485ELLIPSIS127»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Крапски МАШИНКИ (општо)
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 12:03 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Nisto ???? Ne znaes ni sto te prasam a ni sto pisuvas ti prijatele . .. dosta mi e od gataci :papa:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 12:04 am 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Унакрсното е сигурносно и за плетеница и за монофил.. додека кај едно до друго како шиманото ако не се користи убава и ок плетеница знае да загнезди некогаш.. особено ако не се навлажни.. е сеа со монофил е друга прича.. накрстеното има поголемо триење.. бла бла бла.. драпимуд..

А шимано на друг начин решил да донбие на помала фрикција наспроти конусна шпулна.. AR-C Lip се вика..

А дали е Даиба/ДаНеиба или Шимано.. тоа незнам.. само знам дека мене не ми зујат нит тропаат.. шиманата.. :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 12:08 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Jas ubavo ti kazav nisto.Se sto dobila e sto na nekoj kaj niv mu teknalo da pozajmi spulna stara 25 godini 45mm da ja napravi plitka i da ja olesni.
25 godini zosto uste ss9000 ja imase istata spulna.pa st6000 ja imase istata spulna.

niti dobi vo distanca,niti shimano gubi vo distanca.Kako saka neka redi daleku e pozadi shimanoto.
E sega ako praime muabet najkompletna masina za mene daiwa st6000 so najaka kocnica vo krapskite masini,emblem pro ili z5000a isto

Kakov monofil kakva pletenica martinco ,fakano so monofil so dvete i so basija i so aero ,pletenica ne me interesira vo krapski razdel.nekoj znae tehnicki podatoci a nekoj fakal eden kup takmicenja so niv(zasto takmicenja-100 pati prefrlanje i vadenje riba) toa e test

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 12:20 am 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
JaneMK НапишиCOLON
Kakov monofil kakva pletenica martinco ,fakano so monofil so dvete i so basija i so aero ,pletenica ne me interesira vo krapski razdel.nekoj znae tehnicki podatoci a nekoj fakal eden kup takmicenja so niv(zasto takmicenja-100 pati prefrlanje i vadenje riba) toa e test
Odgovoriv na pridobivki itn.. jas taka znam i taka sum osetil i so skapanica i so dobramashina.. ne e bitno koja e kako e..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 12:25 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Maр 16, 2012 11:59 pm
МислењаCOLON487
Shimano e masinka ili kopirmasina :lollol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 12:31 am 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
E ne ko entoh so zariban lager >.< :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 12:32 am 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
pepicarp01 НапишиCOLON
Shimano e masinka ili kopirmasina :lollol:
Kopirka brate.. shtanca uveliko karpi od ribi..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 1:42 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
JaneMK НапишиCOLON
Jas ubavo ti kazav nisto.Se sto dobila e sto na nekoj kaj niv mu teknalo da pozajmi spulna stara 25 godini 45mm da ja napravi plitka i da ja olesni.
25 godini zosto uste ss9000 ja imase istata spulna.pa st6000 ja imase istata spulna.

niti dobi vo distanca,niti shimano gubi vo distanca.Kako saka neka redi daleku e pozadi shimanoto.
E sega ako praime muabet najkompletna masina za mene daiwa st6000 so najaka kocnica vo krapskite masini,emblem pro ili z5000a isto

Ajde ..SS9000 spulnata nema blaga veza so SS3000 i ovaa vtorava zdravo ja natfrla ....Ponatamu nema da razglabam ..prazni muabeti se so tebe ...nikakva korist forumov od EDNONASOCNA diskusija ...

Najjaka kocnica imala ST 6000 ...i kolku od taa kocnica ce iskoristis na KRAPSKA trska be petel eden ..imas li pretstava ?? KILO... dve KILA ili TRI ?? Znaes li sto pisuvas bre ??? MGS imal 20 kg kocnica decki ....... udrete klestata i zategnete ja do kraj .... JAne cim veli ..mora da e taka :hit_head:
Nekoj fajcal ribi .. . . . zamislete samo :hit_head:
A sega ce bide tek smejurija so tebe ....AKO prifatis ..a AKO si siguren vo ova sto boldirav pogore ce prifatis :lol:
Znaci , ne znam dali si clen na stripersonline ..AKO ne si ..zacleni se .. podime JANEMk ..otvori tema Shimano MGS VS Daiwa Basia i napisi deka Shimano e daleku pred Basia ..deka basia nema kocnica kakva treba ..deka ..napsii se sto ovdeka ckrtkas ...Napisi deka ne se dobiva nisto so redenjeto na Daiwa a redenjeto od Shimano nema nikakva mana . . .pa da vidime sto ce ti odgovorat kolegite od USA ...
Ajde junak ...te cekame tamu :lollol: A jas ce ti odgovoram unapred sto ce ti napisat vo taa tema / ako ne bide taka se baniram dozivotno na SITE forumi / Ova ce ti napisat ...KOLKU Godini imas ti ? 12 li ?? ODI prvo PORASNI , dete . . .. .potoa pisuvaj na ovaj forum :foottap: a ponatamu ce citame site ..sto ce ti pisuvaat :lol:
Ako ne prifatis menjam potpis i na IGNORE ce bides :nono:

PS . Za ostanatite clenovi na ovaj forum ..ima li nekoj sto stvarno misli deka Daiwa ne znaela da napravi masinka sto ce rede konecot kako Shimano :hit_head: ili sakale nesto drugo pa zatoa VAKA redi konecot Basiata ???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 2:26 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Keltane a okolu Delkimi se razbiras li Jane veli Fox bile podobri :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 30, 2015 7:39 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Tripers citas ti i site ostanati i site doma zabegani so odvise vreme.Nemam namera da pisuvam a sum pisuval po engleski forumi mnogu odamna koga nekoj kopase po planini...

Filip nemoj takvi temi zosto so goli oci nema videno a kamoli koristeno kako sve ostanato.Povtorno doagame do nesto sto nesakam i ke go ostavam neka si pravi muabet za tehnicka i samo tehnicka podrska zosto i toa so goli oci go nema videno.
Za nesto da zboris i davas sovet pred se treba barem vo raka da si go drzel i razgleduval i motal a ne kopi paste sto koj napisal negde.pa samiot da izvadis zakljucok
So pepi go vrtevme basierot i crnata basija samo sto iskocija.Znaci drzeni vi raka ,motanje,gledanje so OKO osovina,kocnica isprobuvanje-2009 godina.I ke dojde nekoj stoCITAL i ke tikazuva sto bi rekle basni
MGS ima kocnica-so ova sve kazuva.NE sija ni drzel vo raka a kamoli koristel.Da si ja imal ke gi znaese site mani na starata MGS za razlika od novata.Kocnicata i e najgolema mana kako i toa sto nema super slow. TAFTA ja drzese vo raka i mislam deka negde pisuvavme za nejze kolku e loso napravena za parite kolku cini(isti slucaj kako so obicnata basija qd).Samo e kulturn deckoto pa nesaka so tebe vo raspravija da vleguva :D :D :D

Inaku Keltan ova e razdel KRAPSKI MASINKI,ne ne interesira nisto nadvor od toa-cisto kako podsetuvanje.
KOga ke vrtis ss3000 vo raka st5 vo raka i st 6000(koi se bukvalno isti vo se) vo raka togas ke pravime muabet od iskustvo a vaka sekoj na svoja strana :lepi: :lepi: :lepi:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8182838485ELLIPSIS127»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 9 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum