Не воопшто.. погрешно толкуваш напишано.. Си има квалитети сето тоа што се користи несомнено.. ама многу игра улога и маркетингот... тоа сакам да кажам.. како што сега се прави маркетинг никогаш предходно го немало тоа..
А дали се акмаци незнам.. тоа ти го кажа..
Општо гледано.. Даива вреди само со највисоките модели.. Шимано цела гама му вреди..
Зајак.. сега си у даива филм.. и даива е мајка.. утре ко ке бидеш у шимано.. шимано ке е мајка..
Кај нас најзастапено е шиманото.. гледам плукате по CI4+ а сте виделе ли Zaion од даива..? за да споредите па за да зборите воопшто за нови материјали..
Неосновани ви се муабетиве.. таа била пластика вака онака.. у МГ сервис ја имало.. на шампионати ја немало незнам шо..
Па колку даиви басии се вратени во англија знаете ли.. значи како и во се има утски и компромиси во се што не е звер модел.. така да.. кога зборите кој модел каков е.. прво треба со него едно 2 сезони да ловите и маста да му ја извадите.. е тек тогаш може да се споредува.
Извинете ама вашите споредби се 3 дена на вода.. и пластична била.. како прво не е пластика него композитен материјал
CI4+ materials almost strong as metal and light as carbon.. исто и за даива.. сите пекате дека сакате полени машини.. епа еве полесна машина.. ама не чинело .. епа две добра кај има??