www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 02, 2024 11:38 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7879808182ELLIPSIS127»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Крапски МАШИНКИ (општо)
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 9:48 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
martinMK НапишиCOLON
Гледам многу мерење муда се напишало.. опклади гачкања прикаски.. лелеј..
Само не ми е јасно како тоа на тегнење.. ке врзете камен у вода и ке тегнете на пренос да намотате?? без трска?
Кој е тој тест релевантен.. демек да видиме колку ке издржи преносот ли..
Па дајте ми ги двете да видите како за 10 мин ке тропаат зупци ко мењач сокапани.. да двете.. и тоа на суво..

Само едно ке ве прашам.. дали тоа е релевантен тест или е тест да ги сокршам запчаниците.. мене ако ме прашувате по глуп предлог никад немам слушнато..

Квалиетот на машинката се мери на повеке степени.. а не само дали преносот ке издржел.. Второ баба и зејтин споредувате.. МГС сервис имал многу ултегри мза сервисиеање.. Јас па знам дека на карпфорум англискиот само даиви се ругаат и плукаат.. и сеа шо тоа докажува..? апсолутно ништо..

Ко шо викаш зајак.. осет треба за се.. дај ми го пасатот твој 10 дена у град.. ке мењаш турбина и вентили.. ете тоа ви е тестот кој го зборите.. Сакаш мењач да му искршам.. донеси го за 1 мин. ке го средам.. рикверц и прва ти ги дробам ориз го праам.. и тоа значи дека не чини ли пасатот..

.... чудновато постови пишувате.. која попрво ке се скршела..

Разберете дека трајноста не е да се најде точката на кршење.. затоа што тестовите кој ги предлагате се за да се види која попрво ке се скрши.. тест треба која подолго ке издржи во реални услови.. не камен у вода и тегни на пренос..

Кој како си сака и со што си сака нека си лови.. дали било тоа даива, шимано и кој и да е модел од нив.. колку пари толку музика е секогаш..

Ирелевантни се мислењата на мене тебе петко станско јас ти ова она.. гледај реален свет со што лови.. ке ви стане јасно..

so poslednovo se slagam 100% posebno na takmicenjava sto sum gledal pa mislam 80-90% takmicarine se navleceni na daiwa basia :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 11:28 am 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
kladofora НапишиCOLON
martinMK НапишиCOLON
Само не ми е јасно како тоа на тегнење.. ке врзете камен у вода и ке тегнете на пренос да намотате?? без трска?
Па дајте ми ги двете да видите како за 10 мин ке тропаат зупци ко мењач сокапани.. да двете.. и тоа на суво..

Само едно ке ве прашам.. дали тоа е релевантен тест или е тест да ги сокршам запчаниците.. мене ако ме прашувате по глуп предлог никад немам слушнато..

Квалиетот на машинката се мери на повеке степени.. а не само дали преносот ке издржел.. Второ баба и зејтин споредувате.. МГС сервис имал многу ултегри мза сервисиеање.. Јас па знам дека на карпфорум англискиот само даиви се ругаат и плукаат.. и сеа шо тоа докажува..? апсолутно ништо..

Ко шо викаш зајак.. осет треба за се.. дај ми го пасатот твој 10 дена у град.. ке мењаш турбина и вентили.. ете тоа ви е тестот кој го зборите.. Сакаш мењач да му искршам.. донеси го за 1 мин. ке го средам.. рикверц и прва ти ги дробам ориз го праам.. и тоа значи дека не чини ли пасатот..

Разберете дека трајноста не е да се најде точката на кршење.. затоа што тестовите кој ги предлагате се за да се види која попрво ке се скрши.. тест треба која подолго ке издржи во реални услови.. не камен у вода и тегни на пренос..

Кој како си сака и со што си сака нека си лови.. дали било тоа даива, шимано и кој и да е модел од нив.. колку пари толку музика е секогаш..

Ирелевантни се мислењата на мене тебе петко станско јас ти ова она.. гледај реален свет со што лови.. ке ви стане јасно..

so poslednovo se slagam 100% posebno na takmicenjava sto sum gledal pa mislam 80-90% takmicarine se navleceni na daiwa basia :D
Прашај ги зошто баш басиа.. мислам дека ни 20% нема да одговорат зошто..

п.с. дени ФиберГас-Корда.. ете затоа :)

Него да ве прашам јас нешто..

Колкава е разликата во дистанца, иста трска, басиа/МГС/Пауераеро.. висока класа.... и некоја друга машинка.. пример СПРО лонг каст..??

и не не зборам која колку ке издржи користење.. туку само кастинг..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 1:32 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Ce se nacekas za odgovor :D i na kraj ce ti pise nekoj .....pa najskapata najdaleku frla :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 2:46 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Mislam deka vejce staviv link nekade ..ama ako eve uste ednas .. .test na dvete ..ajde najdobri LC masinki .. .MGS vodi so nekoe metro + ....pred Basia . . .. Jane neka skoka od radost .... :lol: Ova se vika test ...dve isti trski cak i tie promeneti na masinkite za porealna slika ..uzivajte :D

http://www.stripersonline.com/t/594508/ ... s-10000xsa

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 3:31 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Nema ultegra na sampionati.Ne slucajno daiwi koristat

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 3:41 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
martinMK НапишиCOLON
kladofora НапишиCOLON
martinMK НапишиCOLON

Прашај ги зошто баш басиа.. мислам дека ни 20% нема да одговорат зошто..

п.с. дени ФиберГас-Корда.. ете затоа :)

Него да ве прашам јас нешто..

Колкава е разликата во дистанца, иста трска, басиа/МГС/Пауераеро.. висока класа.... и некоја друга машинка.. пример СПРО лонг каст..??

и не не зборам која колку ке издржи користење.. туку само кастинг..
za zadebelenoto(boldiranoto)- ti gi napravi site be akmaci i nepoznanici a site tie se prvaci od drzavite koi gi prestavuvaat i bas poradi D.F gi kupuvaat.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 6:17 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Не воопшто.. погрешно толкуваш напишано.. Си има квалитети сето тоа што се користи несомнено.. ама многу игра улога и маркетингот... тоа сакам да кажам.. како што сега се прави маркетинг никогаш предходно го немало тоа..

А дали се акмаци незнам.. тоа ти го кажа.. :)

Општо гледано.. Даива вреди само со највисоките модели.. Шимано цела гама му вреди..

Зајак.. сега си у даива филм.. и даива е мајка.. утре ко ке бидеш у шимано.. шимано ке е мајка..

Кај нас најзастапено е шиманото.. гледам плукате по CI4+ а сте виделе ли Zaion од даива..? за да споредите па за да зборите воопшто за нови материјали..

Неосновани ви се муабетиве.. таа била пластика вака онака.. у МГ сервис ја имало.. на шампионати ја немало незнам шо..

Па колку даиви басии се вратени во англија знаете ли.. значи како и во се има утски и компромиси во се што не е звер модел.. така да.. кога зборите кој модел каков е.. прво треба со него едно 2 сезони да ловите и маста да му ја извадите.. е тек тогаш може да се споредува.

Извинете ама вашите споредби се 3 дена на вода.. и пластична била.. како прво не е пластика него композитен материјал CI4+ materials almost strong as metal and light as carbon.. исто и за даива.. сите пекате дека сакате полени машини.. епа еве полесна машина.. ама не чинело .. епа две добра кај има??

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 6:20 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
А јас ке ти одговорам зошто МГС или Басиа.. само поради редењето конец и тежината..
А дали ке исфрлиш подалеку.. тоа од самиот себе зависи..

А помодарство.. јбг голема болка е тоа.. :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 6:25 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Keltan НапишиCOLON
Mislam deka vejce staviv link nekade ..ama ako eve uste ednas .. .test na dvete ..ajde najdobri LC masinki .. .MGS vodi so nekoe metro + ....pred Basia . . .. Jane neka skoka od radost .... :lol: Ova se vika test ...dve isti trski cak i tie promeneti na masinkite za porealna slika ..uzivajte :D

http://www.stripersonline.com/t/594508/ ... s-10000xsa
Odamna go znam ovoj test Keltan i da znaes deka skokam od radost :D :D :D
Ova bese prviot dokaz deka e mgs podobar od basia,a zasluzno za toa najveke e redenjeto na konecot :D :D
Tek mgs xtb koj ima super slow sto moze poveke od ovie dve :o :o :o

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 29, 2015 6:39 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Ne , digam race od tebe .. . .podobar bil MGS oti eden amer uspeal so nego da frli 5 metra podaleku :hit_head: A toj ponoviot frla 5 SANTIMETRI povejce od ovie ..trcaj kupi gi :head_bang:
Aman kako mali deca ste ..sto e podobro Mercedes ili BMW ? Ferrari ili MecLaren ? Pisuvate za dvete najdobri firmi na svetot za masinki ..pisuvate za nivnte TOP modeli i mani ima naojgate ...?? Ednite ne cinela Basia . . drugite ne cinel MGS :lollol: Za LC masinka odluciv po vizuelen izgled na dvete ...nikako ne mozam da svaram gepekot na Basiata . ..ama boze mili ...treba da mi fali nesto da napisam deka ne e dobra masinka ..deka ne e vrvot sto svetot momentalno nudi ... zaedno so MGS od ShitMano :shake_hand:
I tesko na toj sto merilo mu e na sto peca nekoj ...a ne se soglasuva toa merilo so negoviot dzeb ...Abre ima eden mal milion masinki denes sto se i povejce nego sto na bilo koj na svetov nekogas ce mu zatreba za lov na krap..pa ako saka i na intergalakticki natprevari da odi .... Ama vakvi kako tebe im napolnija glavite . .. i sega ne znaat kade se deckite :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7879808182ELLIPSIS127»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 12 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum