....Ova go pisuvam i pred se se odnesuva na site onie sto planiraat da kupat oprema za krapski ribolov,da ne si gi trosat tesko specalenite pari za nesto sto za kratko vreme ke ve razocara i ke ve natera da prodavate posto-zosto,za da na kraj povtorno se odlucite za nesto poseriozno.Se razbira,ova sepak se odnesuva za onie sto planiraat seriozno da se posvetat na krapskiot ribolov i svatete go ova kako najdobronameren sovet
Се сложувам. Мене немаше кој да ми даде ваков совет кога купував опрема за жал и затоа сега сум заглавен со параболици од 2,5лб и орши окума, кои неможам да ги продадам по разумна цена и ми останува или само со нив да пецам или да станам и јас колекционер на опрема, ако купам нешто подобро. Не дека со нив се се вади риба, рибата незнае каква трски и орши има надвор, точно, ама секој што се занимава со ваков вид на риболов кога-тогаш ќе дојде во ситуација да треба да фрли малку подалеку, да треба да ја запне рибата малку повеќе, за да не ја изгуби, а опремата е тука за да помогне или одмогне во тоа.
Јас сега не би купил друга орша освен шимано и топло му препорачувам на секој да не лупа пари безвеза, туку да си купи нешто поквалитетно, а ако не го бендисува пак може да го продаде по добра цена.
А за тоа како се ловел крапот пред 20 години и излишно да се дискутира. Крапот е истиот и тогаш и сега, ама друго време, други прилики, мислам дека нема споредба. Доволно е само да ни кажат постарите рибари колку многу риба имало тогаш, а колку малку рибари, за апаши да не зборувам, а сега ...